14. LIFFE NA MojOFF FILMSKOJ PLATFORMI

Četrnaesto izdanje Festivala Filmske Režije održaće se od 16. do 21. septembra u Leskovcu, a ljubitelji kinematografije imaće priliku da deo sadržaja festivala isprate na onlajnu preko ekskluzivne filmske platforme MojOFF.

 

 

Ovogodišnje onlajn izdanje LIFFE-a obuhvata čak 16 filmskih ostvarenja, od kojih se 6 nalazi u takmičarskom programu i trci za Grand Prix festivala.

 

 

 

 

Svakog dana, od četvrtka do utorka, s početkom u 19 časova, publika će imati priliku da pogleda ostvarenja poput srpskog kandidata za nagradu Oskar – film „Oaza“ reditelja Ivana Ikićamakedonsko ostvarenje „Čisto ljudski“ Igora Ivanova, hrvatsku dramu „Tereza 37“ Danila Šerbedžije“srpski film „Živ čovek“ Olega Novkovića, kao i dva slovenačka filma „Zastoj“ i „Sanremo“.

 

 

 

 

14. LIFFE predstaviće nove, mlade nade sedme umetnosti u okviru selekcije studentskih filmova, kao i posebno uzbudljivu takmičarsku selekciju “Divlji film” koju čine “filmovi koji svojim inovativnim idejama prkose vremenu, formalizmu klasičnog filma, ali i uniformnosti novog filma tako bliskom birokratskom načinu mišljenja. ”, naglasio je Darko Bajić na prvoj konferenciji za medije.

 

U okviru “Divljeg filma” na programu će biti ostvarenja: “Undine”, “Prolećna pesma”, “Jalda, noć za oproštaj”, “Zora”, “Prozori iz života džukca”.

 

Za sve one koji žele da se podsete domaćih klasika, na platformi mogu pogledati i filmove „Nacionalna klasa“ našeg Gorana Markovića, kao i ostvarenja „Tuđa Amerika“, „Zemlja Bogova“ i „Bure Baruta“ Gorana Paskaljevića.

O najboljima na 14.LIFFE-u odlučivaće žiri u sastavu: Goran Marković – predsenik žirija, Klemen Dvornik reditelj iz Slovenije i član Evropske asocijacije reditelja i glumac Marko Janketić.

 

Onlajn program publika može ispratitit na zvaničnom sajtu platforme mojoff.net po ceni jedne festivalske bioskopske ulaznice u iznosu od 200 rsd.

 

Gde god, uživaćemo u programu 14. LIFFE-a, prateći festivalski slogan UVEK FILM!

 

 

 

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRETPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

1 thought on “14. LIFFE NA MojOFF FILMSKOJ PLATFORMI

Оставите одговор

%d bloggers like this: