Početna » 7 Trikova koji će Vam Uštedeti Novac na Putovanjima

7 Trikova koji će Vam Uštedeti Novac na Putovanjima

by Lips&Heels
0 comment

Putovanja su izuzetno uzbudljiva aktivnost, ali mogu biti i skupa. Međutim, uz određene trikove i strategije, možete uštedeti značajnu sumu novca, a istovremeno maksimalno uživati ​​u svojim putovanjima.

Evo nekoliko putničkih trikova koji su mi lično uštedeli mnogo novca, a možda će i vama pomoći da pametno rasporedite svoj budžet za putovanja:

 

1. Rezervacija letova u pravom trenutku

Rezervacija letova nije samo pitanje destinacije i datuma putovanja, već i tajminga rezervacije. Često se isplati rezervisati letove nekoliko meseci unapred, posebno ako putujete u popularno turističko odredište. Takođe, praćenje akcija i popusta avio-kompanija može vam uštedeti značajnu sumu novca.

 

 

2. Korišćenje kreditnih kartica sa nagradama

Kreditne kartice sa nagradama mogu biti izuzetno korisne prilikom putovanja. Birajte kartice koje nude bonus poene ili milje za potrošnju na putovanjima i koristite ih za rezervaciju letova ili hotela. Osim toga, neke kartice nude i dodatne pogodnosti poput besplatnog prtljaga ili lounge pristupa na aerodromima.

 

 

3. Alternativni smeštaj

Umesto klasičnih hotela, istražite alternative poput Airbnb-a ili sličnih platformi. Često možete pronaći smeštaj po znatno povoljnijim cenama, pogotovo ako putujete u grupi ili planirate duži boravak.

 

 

4. Kupovina hrane van turističkih zona

Jedan od najbržih načina da potrošite previše novca na putovanju je konzumiranje hrane u turističkim zonama. Umesto toga, istražite lokalne restorane van turističkih atrakcija gde su cene često znatno niže, a hrana autentičnija.

 

 

5. Javni prevoz umesto taksija

Korišćenje javnog prevoza umesto taksija može uštedeti značajnu sumu novca, posebno u većim gradovima. Istražite opcije kao što su metro, autobusi ili tramvaji koji često nude povoljne karte ili dnevne prolaznice.

 

 

6. Besplatne turističke atrakcije i aktivnosti

Mnoge destinacije nude besplatne ili povoljne turističke atrakcije i aktivnosti. Pre putovanja istražite koje su to opcije i isplanirajte svoj itinerer u skladu s tim. Takođe, ne zaboravite da mnogi muzeji ili galerije imaju dane kada je ulaz besplatan ili sa popustom.

 

 

7. Pakovanje lagano i izbegavanje dodatnih troškova prtljaga

Ako putujete avionom, pokušajte da spakujete samo najneophodnije stvari kako biste izbegli dodatne troškove za prtljag. Ukoliko je moguće, koristite samo ručni prtljag ili istražite avio-kompanije koje nude besplatno predato prtljage.

 

Putovanja ne moraju biti finansijski izazov ukoliko primenite određene trikove i strategije. Kombinovanjem navedenih saveta možete uštedeti značajnu sumu novca, a istovremeno uživati u nezaboravnim iskustvima širom sveta. Pametno planiranje i istraživanje mogu vam otvoriti vrata ka putovanjima koja su finansijski pristupačna i ispunjena avanturom. Srećno putovanje!

Loading

About Author

You may also like

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta