Početna » Animirana ostvarenja iz Srbije za globalno tržište Puffins Impossible i Prince of the Seas prvi put pred domaćom publikom

Animirana ostvarenja iz Srbije za globalno tržište Puffins Impossible i Prince of the Seas prvi put pred domaćom publikom

Rad umetnika iz lokalnih studija za animaciju biće ekskluzivno predstavljen na Novi Sad Film festivalu

by Lips&Heels
0 comment

Animirana ostvarenja srpskih umetnika Puffins Impossible i Prince of the Seas producirana za svetsku distribuciju, biće prvi put predstavljena domaćoj publici na specijalnim projekcijama u okviru revijalnog programa prvog Novi Sad Film festivala, 23. i 24. septembra u bioskopu Arena Cineplex.

Nakon projekcija, publika će imati priliku da na licu mesta razgovara sa autorskim ekipama. Projekcije su besplatne, a zbog ograničenog broja mesta neophodno je prijaviti prisustvo na e-mail adresu info@nsff.rs

 

Izbor epizoda iz animiranog serijala Puffins Impossible, sa Džoni Depom u glavnoj ulozi, kreiranog u ILBE Studios i produciranog u Archangel Digital Studios, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, najmlađa publika i svi ljubitelji animacije moći će da pogledaju 24. septembra u 10h. Nakon više od godinu dana uspešnog emitovanja na svetskih striming platformama poput Apple TV, Amazon Prime i Google Play u više od 120 zemalja sveta, domaća javnost imaće jedinstvenu priliku da se upozna sa radom više od 300 domaćih umetnika i kreativnih stručnjaka. 

 

Puffins impossible prati svakodnevne avanture pet arktičkih ptičica sa supermoćima. Glavnom junaku i vođi njihove družine, Džoniju Pafu, glas i karakter pozajmljuje glumac Džoni Dep. U mnogim naizgled apsurdnim situacijama, kroz šalu i gegove, deca se na zabavan način upoznaju sa temama poput rodne i rasne jednakosti, zajedništva, empatije, poštovanja različitosti, zaštite životne sredine i drugih.

 

 

 

 

O ličnim iskustvima u radu na kratkim animiranim 3D formama, izazovima u kreiranju sadržaja za decu i dobrim praksama uspostavljenim nakon tri godine rada na projektu, nakon projekcije će govoriti ekipa koja radi na serijalu. U panel diskusiji koju će moderirati Mileta Poštić, Storyboard Director & ITC Manager u ILBE Studios učestvovaće: Peter Nalli, Head of Animation & VFX, Anđelka Janković, Head of Marketing & Communications, Predrag Joldić, Senior Technical Director, Kristina Bojanić, Scriptwriter, Zoran Jovičić, 2D Storyboard Artist, Marija Jelušić, Animation Picture Editor – iz ILBE Studios, i Bojan Kosović, kreativni direktor u produkcijskoj kući serijala Archangel Digital Studios i reditelj na nekim od epizoda. 

 

Prvi dugometražni animirani dokumentarni film Prince of the Seas biće prikazan na specijalnoj festivalskoj projekciji u subotu 23. septembra sa početkom u 18 časova. Film je produciran u lokalnim studijima za animaciju ILBE Studios i Furuna Crafts, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

 

Ovaj animirani dokumentarac će povesti publiku na putovanje kroz sećanja princa Alberta I, najvećeg reformatora Monaka, od perioda u španskoj kraljevskoj mornarici do oplovljavanja polarnih krugova. Za to vreme otkriva se životni put ovog izvanrednog čoveka, podeljen između odgovornosti kraljevske titule i ljubavi prema morima i okeanima.

 

Nakon projekcije biće organizovan razgovor sa autorskom ekipom o procesu adaptacije priče u animirani dokumentarac koju moderira Daniela Piperčević, Assistant Production Manager. U panelu učestvuju Carla Marie Rey, Director, Peter Nalli, Associate Producer, Predrag Joldić, Executive Producer, Mileta Poštić, Executive Producer i Milisav Banković, Animation Director. 

 

Novi Sad Film festival će biti održan u periodu od 22. do 24. septembra na više lokacija u Novom Sadu. Za više informacija posetite https://nsff.rs/

Loading

About Author

You may also like

Leave a Comment

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00