Početna » BEOGRAD PITA : Kog ukusa je jesen?

BEOGRAD PITA : Kog ukusa je jesen?

by Lips&Heels
0 comment

Harijet van Horn rekao je : „ Kuvanje je poput ljubavi. Ili se predajete ili ne ulazite u to. ” Uz to, u životu je najvažnije imati meru u svemu, potrebno je da samo da svega bude dosta – baš onako po meri. Takva je i Una – inspirativna, mlada žena, supruga, majka, ali i neko čije instagram objave izazivaju krčenje u stomaku , „vodu na usta“ i želju da savladate kulinarske veštine i da naučite baš to kako da samo svega stavite dosta.

Par puta sam spomenula to „samo svega stavi dosta“ jer je upravo to naziv tvog instagram profila, odnosno bloga, koji osim tvoje svakodnevice biva inspirisan klasičnim američkim slatkišima .Otkud ideja za takvo ime?

 

Od samog početka sam znala da će se tako zvati jer je ta rečenica pratila moj put od kako sam krenula da savladavam osnove kuvanja pa sve do formiranja bloga. A počelo je tako što mi je mama ispričala da, kada je ona počinjala da kuva, njoj je njena svekrva, odnosno moja nana, rekla da nema neke posebne nauke u kuvanju – važno je samo da svega staviš dosta. Meni je ta rečenica oduvek bila fantastična, i uvek je nosim negde u sebi dok kuvam. 

 

Ono što često možemo da čujemo, posebno od naših baka, jeste da kuvamo po osećaju, da neki začin stavimo onako otprilike „ od oka“ – Da li se pridržavaš striktno nekog recepta ili voliš i da eksperimentišeš?

 

Naravno da volim da eksperimentišem, kod američkih recepata je to često i neophodno! Jer mi smo malo drugačijeg mentaliteta i nama su njihovi recepti često preterani, a kod njih je normalno da je sve prepuno kalorija, putera, šećera i masti. Na primer dešavalo mi se da recept iziskuje 800g šećera u prahu i 400g putera što je van svake pameti – u tim situacijama često izmenim recept da više odgovara našem podneblju.

 

 

 

Tvoj blog je preplavljen američkim slatkišima, da li postoji neki poseban razlog za to?

 

Zapravo mi je ideja bila da obradim tradicionalne slatkiše svih kuhinja sveta – italijanske, francuske, britanske, indijske… Ali počelo je sa američkim slatkišima jer su mi oni zaista neiscrpna inspiracija. Oni za svako godišnje doba imaju idealne dezerte i evo nikako da se odvojim od njih i pređem na neku drugu naciju!

 

 

Pročitaj i: Kuhinjski dnevnik : STRACCIATELLA SA KRUŠKAMA

 

 

Kažu da postoje male tajne velikih majstora, da li i ti imaš neke „male tajne“ koje si stekla iskustvom, a da bi možda značile mladim domaćicama?  

 

Trenutno ne mogu da se setim nijedne konkretne tajne, ali ono što mladim domaćicama uvek savetujem na početku njihove kulinarske “karijere” je da ne eskperimentišu previše! Neka slede recepte onako kako piše, dok ne savladaju osnovna pravila, šta s čim ide, kako se koje namirnice ponašaju i šta se s čime ne meša – a za eksperimentisanje će biti vremena kad savladaju osnove. Zato se i ja trudim da moji recepti budu veoma detaljno napisano – da bih olakšala početnicima, jer znam kako ume da bude konfuzno kada se u receptima podrazumeva da već posedujete neko znanje. 

 

 

 

https://www.instagram.com/p/B5ikeDiJV_c/

 

 

 

 

 

 

Pročitaj i: DNEVNIK GRADA BEOGRADA: Beograde, dočekao si jesen!

 

 

Ono što je mene oduševilo jesu fotografije na tvom profilu, ja doslovno osetim miris cimeta ili bundeve kada ti objaviš fotku! Koliko ti je važna estetika profila i koliko vremena posvetiš tom uređivanju?

 

Oduvek mi je bilo važno da mi profil lepo izgleda, još i pre nego što sam pokrenula blog. I na svom privatnom profilu često ne kačim slike ako mi nisu dovoljno lepe i oštre. A u poslu food bloggera je neizmerno važno da su vam slike lepe – jer se preko njih vaši pratioci upoznaju sa onime što vi nudite i, nadajmo se, na osnovu njih se odlučuju da slede vaš recept. Ako to ne izgleda privlačno i atraktivno na vašem blogu, stranici – čemu god – zašto bi neko to pravio? 

 

 

https://www.instagram.com/p/B5ORtjlJIX7/

 

 

 

Kada sam već spomenula mirise, koji miris, a samim tim i ukus tebe asocira na jesen?

 

Uh, na jesen, a i zimu neizostavno podseća mešavina jabuka i cimeta i bundeva i cimeta. Jeste malo kliše odgovor, ali bukvalno ništa ne miriše na dom kao kolači od cimeta koji se peku u rerni. 

 

 

 

https://www.instagram.com/p/CFnBTrbp3S2/

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitaj i: Kuvanje sa Ninom: Da li je još uvek u modi ono „Ljubav ulazi preko stomaka“ ili se danas žene pridržavaju onoga da sve može u dva klika?

 

 

 

 

Da li bi želela sa nama da podeliš neki recept koji tebe asocira na jesen?

Omiljeni jesenji recept mi je američka pita od bundeve, tu nema greške! 

 

https://www.instagram.com/p/B5D7Jb8JIzP/?igshid=8zk4ru3pngzv

 

 

 

 

 

__________

 

 

Autor teksta:

 

Zdravo tebi koji si upravo pročitao ono što sam ja napisala! Moje ime je Anica, imam 23 godine, student sam prehrambene tehnologije – to je ona formalnija strana. Ona malo manje formalna jeste da obožavam da pišem, čitam poeziju, slikam, stvaram i uživam u svakoj od navedenih aktivnosti. Nedavno sam pokrenula svoj mali ‘biznis’ pod nazivom ‘Šolja sa pričom‘ na koji sam ponosna i koji mi je izmedju ostalog bio vezino tkivo da danas ovde pišem

Loading

About Author

You may also like

Leave a Comment

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta 
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00