Početna » Borba protiv nasilja i osnaživanje žena – Udruženje “Heroine” uvodi velike projekte i konferenciju

Borba protiv nasilja i osnaživanje žena – Udruženje “Heroine” uvodi velike projekte i konferenciju

by Lips&Heels
0 comment

Udruženje “Heroine” je odlučno u borbi za pružanje podrške ženama koje su preživele različite oblike nasilja, samohranim majkama i majkama dece sa posebnim potrebama. Ovo udruženje, koje sada kreće s punim kapacitetom i velikim projektima, ima za cilj stvaranje boljeg i sigurnijeg okruženja za sve ove žene.

Nasilje, koje se danas može nazvati epidemijom, zahteva hitno delovanje. Nasilje u porodici, u zajednici, na radnom mestu i u širem društvenom kontekstu postalo je alarmantno učestalo. Udruženje “Heroine” shvata da ženama treba pružiti ne samo podršku u donošenju odluke da napuste nasilnog partnera, već i kontinuiranu pomoć nakon tog ključnog koraka. 

 

Samohranim majkama, koje se suočavaju sa izazovom vodjenja porodice same, udruženje nudi podršku putem različitih seminara, edukacija, kurseva, poslovnih prilika i donacija. Zajedno s njima, Udruženje “Heroine” razume da je danas teško biti samohrani roditelj i želi im pomoći da se izbore s tim izazovima. 

 

 

 

 

U budućem periodu, fokus Udruženja će biti na podršci ženama nakon što napuste sigurne kuće. Ovde će se ponuditi privremeni poslovi i donacije kako bi se ženama pomoglo da se samostalno izdržavaju i započnu novi, samostalni život. 

 

Takođe, Udruženje će pružiti podršku majkama koje imaju decu sa posebnim potrebama kroz seminare, rekreacione izlete i panele, kako bi im pomoglo da bolje razumeju i brinu se o potrebama svoje dece.

 

 

 

Najnoviji korak ovog udruženja je organizacija konferencije koja će obuhvatiti dva ključna panela s važnim temama. Prvi panel će se baviti prepoznavanjem nasilnika i načinima zaštite žena u kritičnim situacijama, ulogom sigurnih kuća i prvim psihološkim izazovima koje žene prolaze nakon preživljenog nasilja. Prvi panel je zakazan za 28. oktobar. Drugi panel će se fokusirati na prepoznavanje psiholoških i mentalnih promena kod dece koja su preživela nasilje u porodici i načinima pružanja pomoći. 

 

Cilj ovih panela je da informišu i osnaže članove Udruženja “Heroine” kako bi bolje razumeli i prevazišli izazove nasilja. Takođe, konferencija ima za cilj podizanje svesti u široj javnosti o ovim važnim pitanjima i doprinosiće stvaranju društva u kojem žene i deca mogu živeti slobodno od nasilja i straha. 

 

Udruženje “Heroine” nastavlja svoju hrabru misiju i poziva sve zainteresovane da se pridruže ovom naporu za stvaranje sigurnijeg i pravednijeg društva za sve žene i njihovu decu.

Loading

About Author

You may also like

Leave a Comment

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00