Početna » Božićni marketi u Evropi: Evo kako da otputujte jednostavno, udobno i bezbrižno do odabrane destinacije za odmor

Božićni marketi u Evropi: Evo kako da otputujte jednostavno, udobno i bezbrižno do odabrane destinacije za odmor

Ova tri grada predstavljaju savršena mesta za obilazak u decembru

by Lips&Heels
0 comment

U ovom periodu godine gradovi po celoj Evropi postaju epicentri različitih aktivnosti, a posebno mesto zauzimaju božićni marketi. Oni predstavljaju jedinstvenu prazničnu tradiciju i svake godine privlače veliki broj domaćih i stranih posetilaca.

Sada je pravo vreme za planiranje odmora, pri čemu su Minhen, Budimpešta ili Zagreb idealni gradovi za istraživanje i posetu božićnim marketima. Uz jednostavnu i povoljnu rezervaciju karata, sa direktnim linijama do navedenih gradova, autobus pruža efikasan i bezbrižan način transporta. To znači da imate priliku da izbegnete napornu vožnju, opustite se u udobnim sedištima i posvetite vreme organizaciji plana puta, kao i da dođete odmorni i spremni za obilazak prazničnih bazara.

 

 

 

 

 

Božićni marketi nadomak Dunava 

 

Budimpešta, mađarska prestonica, oduševljava posetioce svojim božićnim marketima, a jedan od najstarijih, najbogatijih i najspektakularnijih nalazi se na trgu Verešmarti. Ovaj market je pun tezgi sa ručno izrađenim poklonima, ali i raznovrsnom tradicionalnom mađarskom hranom, poput langoša, krompir knedli, kobasica, kuvanog vina i čuvenih odžak kolača. Bazar na trgu Verešmarti upotpunjuju praznične aktivnosti i koncerti različitih muzičkih žanrova, koji se svakodnevno održavaju. Još jedan popularan božićni market nalazi se na trgu Svetog Ištvana, ispred prelepe Bazilike Svetog Stefana (Bazilika Svetog Ištvana). Ovde možete da pronađete autentične ručne radove članova Udruženja mađarskih folklornih umetnika, ali i da uživate u velikom klizalištu pored bazilike. 

 

 

Trgovi obasjani božićnim lampicama

 

 

U Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske, početkom decembra će se tradicionalno upaliti prva božićna sveća na trgu Bana Jelačića, čime će se i zvanično obeležiti početak praznične sezone. Na različitim mestima, po celom gradu posetioci će moći da uživaju u svim čarima božićnog marketa, tradicionalnoj i modernoj hrani, ali i raznovrsnim aktivnostima, kao što su klizanje u ledenom parku, vožnje kočijom, predstave na otvorenom, koncerti, kreativne radionice i mnoge druge. 

 

 

Jedinstvena kombinacija tradicionalnog i savremenog prazničnog duha

 

Sigurno jedan od najpoznatijih božićnih marketa u Evropi jeste onaj u Minhenu, gradu u Nemačkoj, a najstariji i najvažniji sajam se nalazi na trgu Marienplatz. U prazničnom periodu, ovaj trg je ispunjen brojnim kućicama – štandovima koje prodaju  autentične suvenire, raznovrsnu hranu i piće, a čiju atmosferu ispunjava klasična muzika koja dopire sa balkona gradske skupštine. Jedan od vrhunaca božićnog sajma u Minhenu jeste Krampusova trka, mitskog antiheroja koji za Božić kažnjava nevaljaju decu. Ova čuvena trka podrazumeva maskiranje u Krampusa pomoću drvenih maski i krznenih odela, i trku koja traje od Ulice Sendlinger do trga Marienplatz.

 

 

Udoban i bezbedan prevoz direktno iz Srbije

 

Putovanje autobusom je idealno za direktan prevoz iz Srbije do ovih destinacija, jer se stanice nalaze u blizini centra grada, omogućavajući putnicima da brzo i jednostavno stignu do ovih čarobnih lokacija. Takođe, veći kapacitet za prtljag u autobusu obezbeđuje vam da sa sobom ponesete obilje suvenira i poklona, koji će vas podsetiti na vašu prazničnu avanturu u Budimpešti, Zagrebu i Minhenu.  

 

 

FlixBus zelena mreža: dobra povezanost širom cele Evrope

 

Ova tri grada su na listi najtraženijih gradova u ovo doba godine, a jeftine avionske karte u ovom periodu je skoro pa nemoguće pronaći. Sa druge strane, vožnja automobila direktno iz Srbije do, na primer, Minhena može da bude poprilično iscrpljujuća i stresna za vozača i njegove suvozače. Međutim, FlixBus ima upravo sve što je potrebno da vaše putovanje učini bezbrižnim: profesionalne vozače, udobna sedišta i više prostora za noge, toalet za hitne slučajeve, utičnice za punjenje baterije i besplatan WiFi.  

 

Uz putovanje FlixBusom, kupovinom karte dobijate QR kod putem mobilnog telefona ili elektronske pošte, nakon čega je potrebno da se spakujete i budete ispred autobusa samo 15 minuta pre polaska.

 

Ukoliko ste raspoloženi i za nešto dužu vožnju, ove države ne moraju da budu vaša krajnja destinacija. Zbog izuzetno dobre povezanosti širom cele Evrope, uz jedno presedanje, a sa istom kartom, možete da stignete i puno dalje, te da posetite stotine drugih destinacija unutar Evrope. Sve dostupne destinacije možete da pronađete u vašim mobilnim telefonima u samo nekoliko klikova.

Vaše sledeće putovanje vas čeka – Sve što je potrebno jeste da odaberete destinaciju, kupite kartu na veb stranici FlixBus, napravite plan puta i spakujete kofer. 

Loading

About Author

You may also like

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta