Ćaskaj sa Milicom: Ja bez njega ne mogu da živim

Sve srećne devojke sada bile su u situaciji kada su uveliko zamišljale samački život, život sa mačkama i cvetnom haljinom, papilotnama (daj Bože i to, ne daj Bože neurednom kosom…) , da ne detaljišemo. Nisam motivator, samo bih volela da je meni neko u tim trenucima rekao ovo što ću ja vama.

Da, bila sam i ja ta ista devojka, unesrećila sam samu sebe, sažaljevala se i slično. Sebe, živu i zdravu. Zbog koga? To sad više nije ni važno.

Važno je biti dobro u sopstvenoj koži i biti načisto sa tim da li je nešto za tebe po svaku cenu? 

Počnimo od toga da li se bojiš samoće ili smatraš da je baš ON rođen za tebe? 

Oprosti što ću biti surova, ali on nije za tebe ukoliko moraš da menjaš sebe da bi valjala. Ok je korigovati neke osobine, slažem se sa tim. Dobro je biti svestan svojih mana jer ćeš time poštedeti i svoje okruženje istih. Ova promena je dozvoljena isključivo ukoliko ste zajedno dugo. Protiv sam toga (i sama sam nekad to radila) da sebe predstavljaš najbolje moguće. Ne, ne i ne. Budi prirodna jer to nije gluma, prosto. To si ti! Ukoliko ti njemu takva prijaš, pa čega se bojiš? On je rođen za tebe.

Međutim, ukoliko se od tebe očekuje da sve tolerišeš, iako nije u skladu sa tvojim stavom, nikako niste jedno za drugo. Nećeš umreti sama. Niti je samoća bauk.

Otkriću ti jednu tajnu (više nije tajna) 

Kada sam bila u najgorem psihičkom stanju (budala, samu sebe pravila ludom) sebi sam kupila ruže od uličnog prodavca. Zamišljala sam da sam dobila to od nekog tamo simpatičnog dečka i išla tako nasmejana ulicom ( O, kako mi samo devojke zavide) . Nisam tip osobe koji tripuje zakon privlačenja i slično, niti imam nešto protiv toga,  ali jesam u fazonu da treba sebi udovoljiti jer koga ćeš crna ti tako smušena da usrećiš? 

Svoju sreću ne vezuj za osobu do tebe, već počni od sebe. Na tome radi. Kada zavoliš samoću, e tada si spremna za novo.

I ja sam zamišljala sebe u toj istoj cvetnoj haljini, sa mačkama i slično, do kraja života. Ne volim mačke, ali moram da imam neko živo biće pored sebe jer bih crkla od gladi. Zvuči sebično? Ne, samo se služim metodom eliminacije.

Kada sam živela sama (par meseci) , smršala sam 10kg za neko kratko vreme. Tako da sam shvatila da ja nisam osoba koja je rođena da bude usedelica (nemam ništa ni protiv tog izbora, da se razumemo) .  Znala sam da mene ipak neko čeka, tako usamljen i izgubljen u svetu poremećenih vrednosti. Ne volim mačke, psi mogu da prođu, ali opet….ljubav. Ipak sam ja romantik po prirodi i to se nikako ne uklapa  u taj moj srećan kraj.

I tako, dok sam radila na sebi i sebi udovoljavala, pojavi se niotkuda NEKO. Neko ko je prihvatio moje ludosti, moje momente, moja plakanja, moja ne tako sjajna izdanja i eto…Tada sam znala, to je to.

Samo da znate, svojom kuknjavom i oplakivanjem sebe, produžavate to loše stanje i uskraćujete kvalitetnoj osobi da bude deo vašeg života. Nije ON jedini i nije najbolji za vas, to ćete shvatiti tek kada ode (srećan mu put) . Pustite da vam priđe osoba koja sve to što ste prihvata. Što bi rekli u pesmi: Dosta je bilo samoće i bola…

 

Voli sebe i bićeš voljena! 🙂 

 

 

Volela bih da se malo bolje upoznamo, tako da sam rešila da uvedem i ovako neki serijal postova gde bi se i vi uključili. Možete mi pisati i predloge za neke naredne teme, šta bi to voleli da obrađujemo zajedno 🙂 .

 

 

_____________________

 

Moje ime je Milica Milošević.

Sertifikovani Web novinar ,to je manje važno, ukoliko ljubav nije prisutna, je l’? 🙂

Optimista, večiti romantik, sanjar, zaljubljenik u pisanu reč i fotografiju. Smatram da vam je jasno iz kog razloga sam sa vama?

 

Svoju ljubav prenosim upravo ovde, nadam se da će nekima služiti i da ću vam barem malo olakšati i ulepšati dane.

Volela bih da čujem vaše mišljenje, ma kakvo bilo. Sugestije, kritike, pohvale. Sve je dozvoljeno.

 

 

 36 total views,  1 views today