Čista koža lica kao najbolja priprema za predstojeće leto

Leto koje će, kao i svake godine do sada, obeležiti i ovu 2021. godinu nam stiže za nepuna dva meseca, te, ako niste počeli sa pripremama, sada je pravi trenutak. Lice, odnosno sama koža, predstavlja deo tela koji prvi primetimo ako nije onako kako treba da bude, a to znači da nije zdravo, čisto i negovano. Do sada smo imali mraz, vlagu i vetar koji su itekako uticali na naše lice, a ono što nam sledi jesu izuzetno jaki sunčevi zraci i visoka UV zračenja. 

 

Kada je reč o koži lica, ono što prvo treba da shvatimo i da razjasnimo sa sobom jeste organizam- šta unosimo u njega, da li pazimo na zdrave namirnice i sa koliko vode ga obogaćujemo. Ne možete biti zdravi i osećati se lepo ukoliko nemate zdrav organizam, i to je to, nema dalje. 

 

Učili su nas onu čuvenu izreku ,,U zdravom telu zdrav duh’’, međutim, tu su malčice pogrešili, te će pre biti da je ,,U zdravom duhu zdravo telo’’, jer vam ne vredi ako izgledate kao da ste sišli sa modne piste a sa druge strane imate prazan i tup pogled koji otkriva kako se istinski osećate. 

 

Higijenski tretman lica je druga stvar koja treba da nas zanima. Kako ni sami nismo znali u kom godišnjem dobu se prethodnih par meseci nalazimo, tako se i koža lica nakupila raznorazne prljavštine u porama, a usled negativnih uticaja, što nije toliki slučaj sa ostalim delovima tela. Pilinzi i preparati koji se koriste za dubinsko čišćenje lica u drogerijama se često nakon korišćenja ispostave kao ,,džabe bačene pare’’, međutim, određene maske za lice vam mogu pomoći ukoliko ste izabrali onu koja vašoj koži lica odgovara. 

 

 

Hidratacija, hidratacija i samo hidritacija. Prva sam koja ne unosi dovoljno vode u svoj organizam (dešavalo mi se da danima ne unesem ni čašu vode, prosto zaboravim), što može da ostavi posledice po organizam i lice koje ne želite da imate. Voda čisti sve, nemojte preterivati, a 2l na dan su minimalni standard koji će vam svaki lekar preporučiti. Znajte da ste već uveliko dehidrirali onda kada ste žedni, i zato je dovoljno pijte kako žeđ nikada ne biste osetili. 

 

Odlazak i konsultacija sa kozmetičarem je takođe opcija koju ne treba zanemariti, to su ljudi koji će vam pomoći u pronalaženju adekvatnih i vrednih preparata, nakon čega ćete im (uvek postoje izuzeci), uvek biti zahvalni. 

 

Masaža lica je ono što i sama praktikujem, kako postoje vežbe za telo, tako postoje vežbe i za lice. Ukoliko ih budete radili makar jednom svaki dan (vežbe traju sve ukupno možda dva minuta), verujte mi da ćete nakon par dana videti razliku i rezultatom ćete biti oduševljeni! Zdravo, korisno i lepo na izgled, pa gde ćete lepše?!

 

Za kraj, obavezno korišćenje kreme sa zaštitnim faktorom se podrazumeva. Fleke na licu se ne pojavljuju samo usled ,,morskog sunca’’, naprotiv, one su tu i kada niste na moru, a samim tim vaša koža lica pokazuje da je oštećena nezdravim reflektovanjem UV zračenja, što nije samo estetski problem. Kako biste sprečili da vaša koža lica pati, redovno je zaštitite od neželjenih posledica prilikom jakog sunca. 

 

 

 

Pročitaj i: SERUM SA VITAMINOM C JE AKSIOM NEGE, PORED SPF-A. U ČEMU JE RAZLIKA IZMEĐU ČISTOG VITAMINA C I DERIVATA?

 

 

Pripremite svoje lice što bolje možete za najlepši period godine koji nam dolazi i uživajte u tom procesu!

 

_____

 

Autor: Andrea Dobrosavljević   

 

Rođena sam u Šapcu 9. septembra 2001. godine. Završila Gimnaziju, student sam Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Veliki sam zaljubljenik u pozorište, volim glumu i sve što se dešava na “daskama koje život znače”. Volim da čitam knjige, pišem, gledam filmove, putujem i da provodim vreme u prirodi sa svojom porodicom i prijateljima. U slobodno vreme crtam, učim jezike i slušam muziku. Jednom rečju, volim život i raširenih ruku prihvatam svo ono dobro koje mi pruža.

 

 33 total views,  1 views today

1 thought on “Čista koža lica kao najbolja priprema za predstojeće leto