Da li je moguće: Kućni poslovi bez muke?

Postoje dani kada nam nije do čišćenja, pogotovo ukoliko nas čeka generalka. Kako ne bi došlo do toga, savetujemo da sređujete kuću po etapama, u skladu sa raspoloženjem. Nije ništa strašno ako nije vaš dan, sasvim je u redu da vam nije do čišćenja, ali sa lakoćom možete da rešite većinu stavki, a da se ne umorite. Čak imate vremena i da popijete kafu.  Kućni poslovi bez muke? Moguće je!

Dok se tuširate, stavite sredstva za čišćenje na lavabo i wc šolju

 

Dovoljno vremena da sredstvo odradi svoj deo posla, čim izađete iz kade, prebrišete sunđerom i gotovo. Tuš kabina/kada može sačekati naredni dan. Mada, sa lakoćom može da se dogodi da ćete i to rešiti jer je poenta celog posla samo krenuti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dok perete sudove, uključite ringlu/rernu za ručak

 

Često praktikujemo ovu metodu i može biti sjajan način da se sudovi ne gomilaju. Jasno je da vas kasnije čeka još i da ih ima uvek, ali je mnogo lakše kada imate manje i kada vas nisu zatrpali. Ovo važi za domaćice koje nemaju mašinu za pranje sudova. Ukoliko želite da uštedite vreme, svakako preporučujemo kupovinu jer je zaista isplativo i VREDI. Uštedeće vam mnogo vremena.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Popijte kafu, dok mašina za veš radi

 

Imate vremena i za odmor, da. Ovaj savet važi i ukoliko vam se ručak sprema u rerni. Iskoristite to vreme da popijete kafu, prelistate društvene mreže, pročitate članke Lips&Heels portala, obavite razgovor sa dragim ljudima.

 

 

 

 

 

 

 

Prebrišite kuhinju pred spavanje

 

U te svrhe možete kupiti i vlažne maramice natopljene adekvatnim sredstvom, tako da nema potrebe  da prljate krpe. Brzinski pređete sve, a ujutru vas čeka čista kuhinja. Dosta je lakše održavati je na taj način jer se masne fleke od spremanja lakše skinu istog dana. Nema potrebe da trljate, skidate žicom i uništavate kuhinjske elemente.

Isto važi i za sudove. Sve što vam je zaprljano u toku tog dana, operite istog dana. Kada uđete u čistu kuhinju da kuvate jutarnju kafu, u istoj zaista možete i uživati.

 

 

 

 

 

I za kraj ono najvažnije! Šta god radile, odvrnite na maksimum vašu omiljenu muziku jer ćete tako podići raspoloženje. Vikend čuvajte za sebi drage ljude, porodicu. Nema potrebe da to vreme koristite za sređivanje kuće jer kućni poslovi nisu najvažnija stvar i ne mora biti teško ukoliko se lepo organizujete.

Ukoliko su vam se saveti dopali, podelite svojim prijateljicama na društvenim mrežama. Takođe, ukoliko vi imate neki, pišite nam.

 

 

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRTPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Оставите одговор

%d bloggers like this: