Đoletova svakodnevica #20 – Bežično u novu 2021.

Dobar dan dragi čitaoci portala Lips&Heels, dobrodošli u dugoočekivani, jubilarni 20. nastavak „Đoletove svakodnevice“! Znam, u prethodna tri petka nisam baš nešto bio puno aktivan, ali, nisam u to vreme imao povoda za oglašavanje. Sada sam opet tu i nadam se da ću se češće družiti s vama u ovoj 2021. godini za koju se nadam da će narodu doneti više sreće nego 2020.

 

Kraj godine pamtim po tome što mi je Fejsbuk blokirao pristup starom nalogu preko kog sam kontrolisao bitne poslovne stvari kao što je stranica mog sajta „Sve nostalgično“. Brzo sam po novouvedenom bloku poslao sken svoje lične karte kako bi uprava te kompanije mogla da utvrdi da li sam kršio standarde zajednice i nakon što sam to uradio, nekoliko dana kasnije sam napravio novi profil i novu, rezervnu stranicu navedenog sajta koja će biti privremena jer nakon 24. ili 25. januara planiram da integrišem originalnu i rezervnu stranicu u jednu.
Neće to biti težak zadatak, samo ću biti primoran da ugasim stari profil po prebacivanju nadležnosti nad starom stranicom i ubuduće ću samo na novonapravljenom biti aktivan. Samo mi je u isto vreme i pomalo žao što ću sve građeno u poslednjih 12 godina morati da srušim. Ali, šta ćeš, takav sam savet dobio od starijih i oni se uvek moraju poštovati.
Što se početka godine tiče, odlučio sam u nju da uđem s velikim ambicijama. Najveći prioritet će mi biti da dve godine duge master studije privedem kraju. Takođe, biću pomalo aktivan i na društvenim mrežama, posebno na Instagramu na čijem privatnom profilu @george.vesc nisam bio aktivan dve godine i jače, već samo sporadično — najveći preobražaj u celoj toj priči biće transformacija mog navedenog privatnog profila u instablog na kom ću deliti neka moja razmišljanja i interesovanja bez upliva u razne osetljive teme poput politike, ali ću biti izuzetno objektivan u razmišljanjima. Isto tako treba da napomenem još jednom i da sam veliki kolekcionar fizičkih nosača zvuka (doduše, trenutno sam na pauzi zbog novonastalih dažbina i potreba!) i da ću i za to napraviti jedan poseban profil. Tako da — očekuje me izuzetno produktivna godina za koju sam dobio dobru osnovu za pravljenje nove baze.
U te navedene velike ambicije se uklapa i obnova tehnike u mojoj kući u selu Grgurevci, kao i u mom stanu u Sremskoj Mitrovici. Zato sam odlučio da u novu 2021. uđem sa bežičnim stvarima uzimajući u obzir da sam sada zadovoljan sa zaradom kakvu u ovom trenutku imam na raspolaganju prilikom pisanja poručenih radova za fakultete, a i nešto malo što dobijam od rođaka. Još ranije sam shvatio da neću da se bakćem sa žičanim povezivanjima, pa sam za početak kupio bežične slušalice, a pre nego što sam išao do prodavnice da ih kupim, slušao sam muziku preko mobilnog sa starim fabričkim slušalicama. Uspešno sam kupio nove željene od proizvođača JBL, vratio se taksijem u stan, i — dogodio mi se maler — ostavio sam mobilni u taksiju; toga sam se dosetio kada sam ušao u zgradu: naposletku sam obavestio roditelje o tome što sam ostavio mobilni, odmah su nazvali taksi službu i rešili problem. Mobilni mi je brzo bio vraćen. Razlog zbog čega sam ga izgubio je bio taj što sam se prilikom vožnje taksijem uporno borio u traganju za novčanikom kog sam na kraju jedva pronašao!
Sledeće što mi je na redu je kupovina novog mobilnog telefona jer stari je počeo da pokazuje poslednje znake svog života. Pre njega planiram da kupim USB modul 3 u 1, što znači da podržava bluetooth, MP3 i radio u isto vreme. Kada kupim novi mobilni, biće kupljen i prenosiv punjač, kao i clear view futrola. Pre svega navedenog, nabavio sam i bežičnu tastaturu sa funkcijom tastature i miša u jednom uređaju i uz pomoć nje sam iskucao ovaj tekst.
Vredi čitaoce da obavestim i da ću urednicu ovog portala kada ovo koronaško ludilo prođe dovesti u moje selo Grgurevci i usput je provesti kroz obilazak tog sela, Sremske Mitrovice i okolnih mesta. Taj plan imam za rano leto ili kraj tog godišnjeg doba!
Do sledeće prilike – veliki pozdrav!
__________
Autor:
Zovem se Đorđe Vesković.                                                 
Rođen sam divnog 2. septembra 1995. godine u Sremskoj Mitrovici. Trenutno se nalazim na master studijama za strukovnog poslovnog informatičara. Uživam u slušanju dobre i kvalitetne muzike, gledanju filmova i serija, praćenju sportskih događaja, i, naravno – pisanju.
Roditelji su mi od malena govorili da imam talenat za pisanje, pa sam rešio da po ko zna koji put taj talenat podelim sa vernim čitaocima odgovarajućih portala na kojima želim da promovišem svoj rad. Uživam i u sreći, druženju i suncu. Veliki sam kolekcionar svih mogućih vrsta fizičkih nosača zvuka i stare štampe.
Uvek se žalim kada mi neko uzme stvar za koju prvi poželim da je imam u svom posedu. Takođe, veliki sam ljubitelj svih blagodeti tehnike izumljenih na kugli zemaljskoj.

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRETPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Оставите одговор

%d bloggers like this: