Đoletova svakodnevica #21 — Haos zbog gostiju

Dragi čitaoci portala Lips&Heels, dobrodošli u 21. nastavak „Đoletove svakodnevice”, rubrike koja je za kratko vreme na ovom sajtu postala veoma brzo primećena zbog mog otvaranja duše o svemu i svačemu!

 

Jedino po čemu pamtim ove odlazeće dane jeste moja krsna slava Sveti Jovan koju tog dana slave svi pripadnici porodice Vesković. Prvobitno nije ni postojao plan da je slavimo na način na koji smo do sada slavili, ali, pošto je rodbini sa majčine strane, sa kojom sam se u međuvremenu pomirio, stalo do toga da odu do ciljanih mesta oko Beočina i Sremske Mitrovice, pa tek onda da pri odlasku sa Laćarka dođu do nas, onda su nas iznenadili i došli da nas vide jer ne slavi se krsna slava svaki dan i oni ne dođu svaki dan kod nas.

Jedino stariji sin od mog ujaka nije došao sa svojom porodicom, ali, razumem ih — imaju puno posla pa nisu mogli da dođu. Što se ostalih pripadnika Veskovića tiče, moj stric je slavio slavu u selu Grgurevci sa svojom porodicom i sestrama od njegove žene sa njihovim porodicama, isto tako su radili i ostali, samo što se sa njima ne viđam svaki dan i nisu mi nimalo bitni za priču.

Nisam protiv njih, samo oni imaju svoj život isto kao i ja i nemam puno vremena da mislim na njih. Apatičan sam prema njima, da se razumemo, što znači da nisam u lošim odnosima.

 

Prvih sat i po vremena se zbog svojih obaveza uopšte nisam pojavljivao, a onda — odlučio sam da se njima pohvalim bežičnim slušalicama i tastaturom, na nagovor moje mame, a onda da donesem potpuni antikvitet od uređaja — to je combo-box DVD/CD/VHS uređaj.
Znam, više video rekorder niko ne koristi, ali, ja sam ga kupio jer nameravam da se bavim izvlačenjem retkog video materijala čim opravim glavu od VHS dela combo-box uređaja, pošto sam ustanovio uz pomoć stručnjaka za TV da je u tome problem.
Kako sam povezao video-rekorder sa Android TV-om? Čim sam kupio Android TV, dobio sam priključak kao produžetak za uređaje sa kompozitnim kablovima i preko tog produžetka ga poveza sa Android TV-om kako bih pokazao da je taj TV, prilikom prelaska na kompozitni ulaz, totalno svemoguć.
A znate li zbog čega sam ga donosio? Jednom sam preko sajta „Kupujem prodajem” kupio video-kasete kakve sam oduvek želeo da imam, a to su one na čijem se sadržajima nalaze snimci sa TV-a. Pošto za slavu uvek treba da postoji muzika, onda sam od tih nabavljenih kaseta odlučio da donesem jednu video-kasetu sa spotovima kako bih simbolično obeležio ceo dan.
Isprva nije išlo tako glatko jer sam prvo doneo video-kasetu sa jednim filmom snimljenim sa Pinka, i onda je brzo izbacio iz uređaja jer niko ne želi da gleda svetski blokbaster od pre 30 i nešto godina u krugu od 11 ljudi, a isto tako i iz razloga što na Torentu možeš da nađeš sve te filmove u remastering verzijama, koje su popularnije i u današnje vreme inkluzivno raširenije pomoću svih raspoloživih Internet izvora, od kojih je najbolje koristiti one legalne.
Doneo sam pripadajuću kasetu i, kada sam je namotao na početak, prvi minuti su bili presnimljeni sa Diznijevom varijantom „Pepeljuge”. Tada je moja sestra od ujaka pitala — „A da li to gledamo Pepeljugu?”. Ja sam na to rekao: „To je samo mali segment”. Ja premotah zadnje minute „Titanika” i dođoh do poslednje, 137. epizode „Esmeralde”.
I nju sam premotao ne tako što sam kliknuo stop pa premotavao, nego sam direktno preko funkcije „Play” premotavao unapred do željenog dela, onda sam došao do prvog spota — hit „Pretty Fly (For a white guy)” benda „The Offspring”, i to snimak sa pokojne TV Košava iz vremena kada je Marija Milošević bila vlasnica ovog medija.
Mojoj sreći nije bilo kraja, počeo sam da igram, uživam i veselim se, a onda je moja strina Slađa rekla: „Koliko godina ima ovaj hit!”, ja rekoh „23″ zato što je pesma bila aktuelna tokom kraja 1998. i početka 1999. godine kao udarni singl sa njihovog trećeg studijskog, a drugog uspešnog albuma u njihovoj karijeri nazvanog „Americana” (kakva slučajnost, tako se zove i ona popularna gadljiva čokolada iz tog vremena!)
A onda idemo na naredne priložene domaće i strane pesme koje su nasnimljene na toj traci i komentari koji su bili dati prilikom vrtenja tih pesama:
1. „The Prodigy” — „No good” (strina Slađa: „Vidi kakav je snimak, totalno užasan, zašto puštaš sa tog prevaziđenog formata!”)
2. grupa „Zana” — „Kućica” (strina Slađa: „Ja ne volim Jelenu Živanović”, a onda se okrene i kaže mom ujaku: „Pogledaj kakva je bila — ravna k’o daska, a sada je odjednom uz pomoć plastične hirurgije dobila grudi!”)
3. grupa izvođača za tu priliku imenovana „Zajedno” u kojoj su se našli Ivana Peters, Ana Stanić, Aleksandar Čović iz „Regine”, Dejan Pejović Peja, Bebi Dol, Aleksandar Eraković i Milan Delčić Delča — „Zemlja” (numera nastala za vreme bombardovanja ’99.) – strina Slađa kaže: „Kome su to oni pevali kada su svi repetitori tada bili porušeni?”
4. grupa „Models” — „Pare, pare, pare” (moj tata kaže: „A jel dobra stvar?”)
5. ABBA — „Money money money” — (otac Radivoj i Slađa su rekli: „ABBA je tada bila strahotno popularna”)
6. Riki Martin — „Livin’ la vida loca” (nisu imali nikakav poseban komentar, osim što je moja sestra Mara jednom kad ga je videla zapevala deo pesme „The cup of life” na neveštom engleskom)
7. Leni Kravic — „Fly away” (moja strina Slađa kaže: „Pojačaj ton! Ništa ne čujem!”)
8. Dženifer Lopez — „If you had my love” (moj brat od ujaka Aleksandar kaže: „Nije se uopšte promenila”, a onda se meni obrati: „Liči li ti na Teodoru Džehverović? Džej Lo je vizuelno bila Teodorina preteča.”)
9. Nirvana — „Smells like teen spirit” (strina Slađa kaže: „Da li je Nirvana iz Australije?”, ja odgovorim da nije, nego iz američkog grada Sijetla, ona na to odgovori: „Ima jedan bend iz Australije kome je Nirvana bila uzor, ali ne mogu da se setim imena.”)
10. Šer — „Dov’e l’amore” (strina Slađa: „To! To baš volim!”)
11. Džej Lo — „Waiting for tonight” (ja kažem: „Zasluženo spada u onu kategoriju pesama koje su pobedile vreme!”)
12. TLC — „No scrubs” (strina Slađa mi priča šta ona voli da sluša, a ja nakon saslušanja kažem: „Znam sve to”, a onda dodam: „Obožavam američki r’n’b, naročito ovakav u fazonu navedenog hita)
13. Loona — „Donde vas” (ja kažem: „Odrastao sam uz nemačku pop produkciju”, a strina Slađa: „Lepa je za jednu Nemicu”)
Onda kada kao sledeći snimak dat improvizovan remiks Britni Spirs sa dodele MTV EMA 1999, i to snimak sa Studija B dok je još ličio na normalnu i raznovrsnu TV stanicu, i gosti su najavili odlazak jer su se dovoljno nasedili, nisam imao veze sa tim. Nakon što su gosti otišli, krenuo je snimak nastupa Maraje Keri sa iste dodele i otac mi je rekao: „Isključuj skalameriju!” jer što je lepo, kratko traje i sve mora da ima svoj kraj. Onda sam im rekao da sledeće okupljanje zakazujem za 11. avgust, kada ćemo obeležiti 22 godine od čuvenog potpunog pomračenja sunca.
Bio je to izuzetno zabavan dan. a strina Slađa me je pohvalila da sam bio izuzetno gostoljubiv kao nikad do sad. Voleo bih da bude još dosta takvih okupljanja, oni me opuštaju i nisam ni pod kakvim pritiskom!
Pre toga sam treći dan Božića promenio ploču i posetio ih u Grabovu. Video sam mog dedu konačno jer ne bi voleo da propati svoje poslednje dane bez mene, a usput sam i na nagovor strine Slađe vrteo po kablovskim muzičkim kanalima.
Jednom sam prebacio na MTV 80s, objasnio joj da je to kanal koji pušta hitove iz osamdesetih, i kada se vrteo hit Edija Granta „I don’t wanna dance”, strina Slađa mi je rekla: „Ja sam njega volela. On je bio vizuelno preteča Raste, zar ne?”, ja joj odgovorim da je bio navijač Partizana i pokažem joj sliku njegovog murala koji su navijači Partizana oslikali u Studentskom gradu sa stihovima njegove pesme „I wanna show you Belgrade” (Želim da ti pokažem Beograd).

Do sledećeg zabavnog dana budite mi izuzetno pozdravljeni!

__________
Autor:
Zovem se Đorđe Vesković.                                                 
Rođen sam divnog 2. septembra 1995. godine u Sremskoj Mitrovici. Trenutno se nalazim na master studijama za strukovnog poslovnog informatičara. Uživam u slušanju dobre i kvalitetne muzike, gledanju filmova i serija, praćenju sportskih događaja, i, naravno – pisanju.
Roditelji su mi od malena govorili da imam talenat za pisanje, pa sam rešio da po ko zna koji put taj talenat podelim sa vernim čitaocima odgovarajućih portala na kojima želim da promovišem svoj rad. Uživam i u sreći, druženju i suncu. Veliki sam kolekcionar svih mogućih vrsta fizičkih nosača zvuka i stare štampe.
Uvek se žalim kada mi neko uzme stvar za koju prvi poželim da je imam u svom posedu. Takođe, veliki sam ljubitelj svih blagodeti tehnike izumljenih na kugli zemaljskoj.

 

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRTPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Оставите одговор

%d bloggers like this: