Đoletova svakodnevica #31 – Život u neizvesnosti

Onaj ko me zna, zna da već tri godine živim u neizvesnosti. Toliko sam privatnog posla sebi nagruvao da ne znam šta treba prvo da počnem, a šta da završim. Takvi događaji su se posebno dogodili u mom životu tokom trajanja master studija. Morao sam zbog toga da se odreknem nekih nelegalnih poslova koje neću pominjati da ne bih naštetio partnerima moje urednice, samo ću reći da se nijedan od tih poslova ne odnose na drogu i kriminal. Uskoro se vraćam pripremama za završni master rad, tako da ću moći da se oslobodim neizvesnog života, bar delimično.

Takav život me najviše stresira iz razloga što sebi zacrtam jedno, a usput moram da dovršavam i drugu stvar. Najveći poraz u isto vreme je taj što sam morao na jedno vreme da se odreknem slušanja domaće muzike. Zbog čega? Zbog hiperprodukcije izvođača i pesama u novije vreme, i zbog krajnje bezidejnosti u stilovima ponuđenih pesama. Ok, ima izuzetaka po tom pitanju, ali oni su malobrojni. Mada, nije samo nagomilavanje poslova razlog, razlog je i taj što sam zbog jednog čoveka, koji ima veće znanje o toj industriji nego ja, a čije ime iz poštovanja neću pominjati, kao što sam mnogo imena i prezimena iz istih razloga prećutao, morao da prestanem da pratim domaću muzičku scenu. Ali, opraštam mu, on najbolje zna kako da obogati unose najnovijiih digitalnih izdanja, pa kada ja sredim svoj život, samo ću biti nemi posmatrač i početi da pratim ponovo domaću muziku onako kako sam i nekada pre – da saznam pored imena izvođača i autore navedenih novih hitova.

Trenutno sam honorarac na pauzi, što moje okruženje zna, a to je još jedan moj posao koji produžava neizvesnost po pitanju pozavršavanja privatnih obaveza. To sve razumem, živim jedino od toga, samo hoću da rasporedim dan da jednako budu zastupljene sve aktivnosti. To mi polazi za rukom nekada, a nekada ne.

 

Jedino čemu mogu da se pohvalim jeste činjenica da sam izašao iz svih Dragi Bravo grupa na Fejsbuku pod svojim pravim imenom i prezimenom pre nekoliko meseci iz sledećih razloga:

  1. Nisam uspeo da nametnem svoje ideje naširoko poput želje da se u grupama ne vode samo tračerski razgovori, već i da se pomalo čita, aludirajući na novinske članke kakve sam servirao jer drugi prostor nisam imao.
  2. Nisam uspeo da uključim veći deo mojih sugrađana u grupu jer nikome nije bilo do igre, zabave i odmora. Razumljiva odluka.
  3. Bio sam izložen linču od strane ljudi čija imena neću pominjati, i isti ti su mi davali preporuke za izbegavanje.
  4. Nisam mogao da živim od toga tako što ću da glumim neku starletansku zvezdu i nagruvam 20+ notifikacija.
  5. Zbog svega navedenog došao sam do zaključka da sam nekome sposobnijem zauzeo mesto u tim grupama.

 

To je bio još jedan uzročnik mog neizvesnog života. Lakše mi je od kad sam se svega otarasio, nikome više ne nedostajem, zar ne?

 

U svakom slučaju, pobedio sam mnoge probleme, pa ću pobediti i taj!

 

___________________

 

Autor:
Zovem se Đorđe Vesković.                                                 
Rođen sam divnog 2. septembra 1995. godine u Sremskoj Mitrovici. Trenutno se nalazim na master studijama za strukovnog poslovnog informatičara. Uživam u slušanju dobre i kvalitetne muzike, gledanju filmova i serija, praćenju sportskih događaja, i, naravno – pisanju.
Roditelji su mi od malena govorili da imam talenat za pisanje, pa sam rešio da po ko zna koji put taj talenat podelim sa vernim čitaocima odgovarajućih portala na kojima želim da promovišem svoj rad. Uživam i u sreći, druženju i suncu. Veliki sam kolekcionar svih mogućih vrsta fizičkih nosača zvuka i stare štampe.
Uvek se žalim kada mi neko uzme stvar za koju prvi poželim da je imam u svom posedu. Takođe, veliki sam ljubitelj svih blagodeti tehnike izumljenih na kugli zemaljskoj.

 

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRETPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Оставите одговор

%d bloggers like this: