DNEVNIK GRADA BEOGRADA: Beograde, dočekao si jesen!

O, kako si je dočekao! Na velika vrata, naglim padom temperature i kišnim danima. Samo petak i subota biće bez padavina, ostalim danima kišobrane pod ruke, ili dame, u one naše ženske torbe prepune svega! Kišni dan nekome nije ništa do odmaranja uz dobru knjigu i dugog spavanja ukoliko to obaveze dozvole, ali Beogradu kiša nije razlog da spava!

 

Vremenska prognoza ne ide u prilog petom po redu festivalu „PLAN B“ koji je trebao da se održi na terasi Doma omladine Beograda – ali kao i sam naziv festivala i oni su imali plan b – u slučaju kiše manifestacija će se održati u Tribinskoj Sali DOB. Festival traje sve do 10. oktobra.

Galeriju Doma omladine krasiće samostalna izložba Nikole Radosavljevića „Ubistvo sa predumišljajem“ koja problematizuje pitanja uticaja pojedinca na kolektivnu istoriju. Moj najdraži izbor su pozorišta – predstava „Prah„ u srcu Banovog Brda biće odigrana u ponedeljak od 20 časova , dok će  u Beogradsakom dramskom pozorištu istoga dana od 21h biti odigrana predstava „Kad su cvetale tikve„ po romanu Dragoslava Mihajlovića, objavljenog 1968. godine.

U sredu, 30. oktobra neverovatni Lane Gutović igra monodramu „Obično veče„ u Akademiji 28 od 20h . Kada pomislim na oktobar uvek mi kroz gravu prođe epilog veličanstvenog Mike Antiće„…i proneseš moje oči kroz tišinu tuđih očiju i stanova, i moj oktobar kroz sve tuđe aprile.“

 

 

 

 

 

Prvi dan oktobra rezervisan je za predstavu koja je, sudeći po kritikama, publiku oborila sa nogu – „Šećer je sitan osim kad je kocka“ Teatar na brdu od 20h . Kada sam rekla da Beograd dočekuje oktobar na velika vrata mislila sam primarno na svečani koncert baleta koji će biti odigran u Narodnom pozorištu prvog dana oktobra od 20h

 

 

Jesen je uvek rezervisana za inovativne pozorišne premijere poput predstave „BAAL“ koju možete odgledati 3. oktobra od 20h. U režiji Borisa Liješević biće odigran „Lorečeto“ 4. oktobra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

 

Moraću da budem subjektivna i kao neko ko je ombrofiličan „braniću“ kišu rečima koje je izgovorio John Updike : „Kiša je dar, kiša je spona neba i zemlje, momenat kada nebesa odluče da zagrle tlo – bez kiše u nama ne bi bilo života.“ 

 

Ne dozvolite da vam bilo koji faktor pokvari dan, od kiše, preko gužve u saobraćaju, ili kafe koja ponedeljkom u 8 provri jer negde žurite, uživajte u svakom danu.

 

 

 

 

 

_____________

 

Autor teksta:

 

Zdravo tebi koji si upravo pročitao ono što sam ja napisala! Moje ime je Anica, imam 23 godine, student sam prehrambene tehnologije – to je ona formalnija strana. Ona malo manje formalna jeste da obožavam da pišem, čitam poeziju, slikam, stvaram i uživam u svakoj od navedenih aktivnosti. Nedavno sam pokrenula svoj mali ‘biznis’ pod nazivom ‘Šolja sa pričom‘ na koji sam ponosna i koji mi je izmedju ostalog bio vezino tkivo da danas ovde pišem .

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRETPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

1 thought on “DNEVNIK GRADA BEOGRADA: Beograde, dočekao si jesen!

Оставите одговор

%d bloggers like this: