Dnevnik grada Beograda: Beograde, spremaš li nam proleće ili zimu?

Ne znam za vas, ali meni se čini kao da će svakog trenutka početi dečija graja, sunčani dani, mešavine mirisa cveća – kao da nam dolazi proleće, a ne zima.

 

Ako nam ponovo dodju kišni dani i gradom zavlada melanholija , užitak možete upotpuniti sve do 31.10. uživanjem u ‘Džezu za DŽ’ gde možete čuti domaće džez izvodjače u Domu Omladine.

Da li ste ikada pomislili koliko bi život bio jednostavna stvar da kada se nadjemo u nedoumici, na onom ‘ILI-ILI’ putu da postoje smernice kuda bi trebalo? Možda to nemamo ali zato je tu izložba slika Simonide Rajčević sve do 30.10. pod nazivom ‘Strelice’ u Domu Omladine.

 

 

 

Postoje one predstave za koje se, ma koliko puta bile izvodjenje, uvek fale one karte više! Zato na vreme uzmite svoju kartu za predstavu ‘Ko se boji Virdzinije Vulf‘ koja ce se odigrati 29.10. u Beogradskom dramskom pozoristu od 20 h.

 

Veličanstveni Aleksandar Puškin svojevremeno je rekao da je čitanje najbolje učenje – za vas koji ste pročitali čuveno delo Evgenije Onjegin, ali i za vas koji možda niste, nakon baletske forme ovog klasika sigurno ćete poželeti da što pre pročitate! Dakle, ruski klasik pretočen u balet u Narodnom pozorištu 28.10. od 20 h.

Za sve one koji možda nisu ljubitelji baleta, a marljivo su čitali lektire, istog dana u isto vreme u Beogradskom dramskom pozorištu predstava ‘Kad su cvetale tikve‘ .

 

Nažalost, zbog čitave situacije koja je zadesila našu populaciju, a i potencijalne mogućnosti da zbog iste budemo ponovo van pozorišta, bioskopa i muzeja, postoji nekoliko knjiga koje su osvojile publiku i koje ne bi bilo loše da nabavite za ‘krizne situacije’.

 

 

Pročitaj i:  Dnevnik grada Beograda

 

Knjiga ‘Biti Elvis’ delo je amerčkog novinara Rej Konolija i govori o životu slavnog Elvisa i o svim onim detaljima iz njegovog privatnog, ali i poslovnog dela života!

Za sve one koji uživaju u tome da ih knjiga ‘natera’ da misle , promisle , zaključe i povežu tu je Gijom Muso i delo ‘Život je roman’ – ‘Bio sam toliko blizu tebe , da mi je hladno kad sam pored drugih ‘ .

Savremeni klasik po prvi pyt na srpskom jeziku ‘Sofijin izbor  ‘ delo dobitnika Pulicerove nagrade Vilijama Stajron.

 

Najiskrenija preporuka bila bi da još malo iskoristite ove dane, da još malo posvetite pažnju beogradskim parkovoma, nekoj klupi, šetnji u dvoje… Da još malo iskoristite zrak sunca dok pijete kafu na terasi i razmišljate šta sve imate da uradite danas!
Danas, sutra, ali i svaki drugi dan imate zadatak da volite sebe! I da volite Beograd. Jer svi smo mi poput Beograda- nekada previše sunčani, nekada tmurni, a nekada puni iznenadjenja kao sunce u novembru!
___________________

Autor teksta:

 

Zdravo tebi koji si upravo pročitao ono što sam ja napisala! Moje ime je Anica, imam 23 godine, student sam prehrambene tehnologije – to je ona formalnija strana. Ona malo manje formalna jeste da obožavam da pišem, čitam poeziju, slikam, stvaram i uživam u svakoj od navedenih aktivnosti. Nedavno sam pokrenula svoj mali ‘biznis’ pod nazivom ‘Šolja sa pričom‘ na koji sam ponosna i koji mi je izmedju ostalog bio vezino tkivo da danas ovde pišem .

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRTPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Оставите одговор

%d bloggers like this: