Dnevnik grada Beograda : Uveliko je jesen

Ove nedelje napravili smo izuzetak…Ponedeljak stalno vezujemo za nešto negativno …Ponedeljkom nas boli glava, ponedeljkom je sučeljavanje sa obavezama na poslu, ponedeljkom deca kreću u nove ratne pobede ne baš tako srećni, ponedeljkom je gužva u saobraćaju… Hajde onda da utorak bude rezervisan za planiranje slobodnog vremena i ideje gde to možete otići !

Kada kažemo flora i fauna , odmah zamišljam džunglu prepunu drveća, cvetova jarkih boja, plodova biljaka nama nepoznatog porekla i specifičnih oblika, životinja koje se kreću svuda neke svojim putem, a neke bi vrebale plen! Sve do 19. oktobra na Dorćol Platz-u možete otići da pogledate izložbu „Flora i Fauna“ gde se osim ilustracija prirode i naše konekcije sa istom dobija i otvoren poziv da je došao poslednji čas da više obratimo pažnju na svet koji nas okružuje.

U srcu Beograda, ulici Kosovke Devojke 3, otvorena je izložba Dunje Ožegović pod nazivom „ Ti si nešto drugo“ koju možete posetiti sve do subote 17. oktobra. U Salonu Muzeja primenjene umetnosti otvorena je izložba Snežane Pešić Rančić „Retrovizija“ koji imate prilike da posetite sve do samog kraja oktobra.

Ljudi bi trebalo da se raduju sitnicama, malim znacima pažnje i da sve što rade da rade iz srca. Sa tim u vezi stručnjaci iz sfere marketinga redovno nas „mame“ voljivim opcijama „Kupi 3, četvrti je gratis „ ili „Uz svaki kupljeni prašak dobijate činiju za dinar!“

I kultura nekada ume da se dodvorava – tako u Domu Omladine održavaju se besplatni koncerti sa ciljem da se publika upozna sa srpskom džez scenom pod nazivom Džez za DŽ – subota od 13 časova! 

Žene su te koje stalno nešto trabunjanju, analiziraju i primećuju stvari kojima se suprotan pol baš ne može pohvaliti. Nama je važan način na koji nas neko gleda, da li nas gleda, kako nam se obraća, da li se baš nama nasmejao dok čekamo red – ali kada i tako detaljne pogrešimo postoji neka nada da će se pojaviti neko ko će biti drugačiji!

Za vas koji imate te probleme, ili možda dame koje su te probleme davno prevazišle pa im sada takve stvari samo mame osmeh na lice za vas je rezervisan Atelje 212 u sredu od 20 časova i predstava „Ovaj će biti drugačiji!“ ili možda istog dana u Zvezdara teatru urnebesna komedija „Hipnoza jedne ljubavi „od 19 časova i 30 minuta.

 

Kada neko kaže „Ko to tamo peva“ meni ped očima se pojavljuju legendarne scene kultnog filma od „I tata bi sine „ preko „ Vozi Miško! „ Za one koji su možda nežniji i na vrhovima prstiju mogu odgledati balet pod istim nazivom u četvrtak u Narodnom pozorištu sa početkom u 20 časova! A ukoliko pak niste za balet onda predlažem kokice, čaj, vama dragu osobu i naš prepoznatljiv humor prepreden kroz istoimeni film u vaša četiri zida.

 

Omiljeno putujuće pozorište ponovo je na daskama koje život znače i to u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u petak od dvadeset časova.

 

Ne znam da li i vi detinjstvo vezujete za jedan miris i jedan ukus – lično mene miris nivea kreme vezuje za vrtić jer je moja majka svako jutro nanosila tu kremu na svoje lice i potom me pudila, ljubila i vodila u vrtić! Dok sam uz baku odrasla zajedno sa belom kafom. Kada sebi skuva domaću meni onda skuva belu pa se nas dve tako divanimo . U subotu u Narodnom pozorištu od 20 časova biće odigrana predstava upravo pod nazivom „Bela kafa“ . 

 

U nedelju možete svratiti do Zvezdara teatra i odgledati kultnu predstavu ranije igranu u Ateljeu 212 pod nazivom „Korešpodencija“ sa početkom u 19 i 30h .

 

Ponedeljak je 20. oktobar rezervisan je za predstavu „Pazi šta želiš“ i „Vrat od stakla“- ukoliko budete odmorni , orni i ukoliko stres ne uradi svoje.

 

I što je najvažnije, zbog svega što je zadesilo nas ali i svet, ukoliko nije nužno bolje je ostatikod kuće. Pročitati dobru knjigu, odgledati dobar film, sa svojim najbližima se „posvađati“ oko neke društvene igre i čuvati sebe i druge. Mada, moj predlog jeste upravo da čitate portal jer smo tim koji je osmislio toliko toga da će vam biti dovoljno zanimljivo samo da sedite i čitate neke od tema koje su trenutno na portalu i koje vas očekuju – verujte na reč!

 

 

 

 

 

______________

 

 

Autor teksta:

 

Zdravo tebi koji si upravo pročitao ono što sam ja napisala! Moje ime je Anica, imam 23 godine, student sam prehrambene tehnologije – to je ona formalnija strana. Ona malo manje formalna jeste da obožavam da pišem, čitam poeziju, slikam, stvaram i uživam u svakoj od navedenih aktivnosti. Nedavno sam pokrenula svoj mali ‘biznis’ pod nazivom ‘Šolja sa pričom‘ na koji sam ponosna i koji mi je izmedju ostalog bio vezino tkivo da danas ovde pišem .

 

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRTPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Оставите одговор

%d bloggers like this: