Do savršenog espresa uz Barcaffè Espresso YouTube kanal

Svaki pravi majstor svog zanata treba da bude upoznat sa najsitnijim detaljima koji se tiču njegovog posla. Zato i svaki profesionalni barista treba da poseduje određena znanja i veštine, kao i da poznaje espresso kafu i način pripreme, kako bi napravio savršen espreso za svoje goste.

Zahvaljujući novom Barcaffè Espresso YouTube kanalu, sada imate priliku da pogledate video-snimke u kojima je detaljno objašnjeno sve što treba da znate o kafi i njenoj pravilnoj pripremi. Cilj ovog specijalnog kanala jeste da pruži adekvatne informacije svim baristima kako bi dodatno unapredili svoje veštine, a samim tim i da bi njihovi gosti još više uživali u svakom gutljaju.

 

Kao što kuvar vodi računa o radu kuhinje i pripremi jela, tako i barista brine o celokupnom procesu pripreme kafe – od zrna do šoljice. On mora da zna da podesi mlin i finoću mlevenja, prati sve korake u radu i održava higijenu. Takođe, potrebno je da  dobro poznaje i aparat za espreso kako bi napravio što bolju kafu jer svaki blend traži specificna podešavanja.

 

U zavisnosti od konzistencije i boje espreso kreme, dobar barista može na prvi pogled da proceni da li je ekstrakcija obavljena pravilno. Osnova svih napitaka je pravi espresso, koji u kombinaciji sa dobro pripremljenom mlečnom kremom u cappuccinu ili macchiatu predstavlja pravu poslasticu za sva čula. Kvalitetan espresso sadrži arome cveća, citrusa, začina, čokolade, karamele i mnoge druge. Kroz različite video klipove upoznaćete sa sa pravilnim načinom ekstrakcije kafe i postizenjem idealne mlečne kreme, kao i sa tehnikama latte art-a, za kreiranje zanimljivih oblika poput srca ili cveta.

 

Pratite novi Barcaffè Espresso YouTube kanal i napišite u komentarima šta biste još želite da znate o espresso kafi, njenoj pripremi ili umetnosti latte art-a. 

 

Barcaffe je brend koji neguje i prenosi ljubav prema kafi, i posvećen je odabiru samo najkvalitetnijih zrna kafe u njegovom putu od sunčanih plantaža do šoljice savršene espresso kafe, za svoje potrošače.

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRETPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Оставите одговор

%d bloggers like this: