Eucerin: ČUVAJUĆI PRIRODU DOBIJAM

Eucerin Srbija i BENU Apoteka, predstavili su juče u  BENU apoteci u Galerija šoping centru dugoročni projekat “Čuvajući prirodu dobijam”.

Prva aktivnost u okviru ovog projekta je mogućnost za sve korisnike Eucerin® preparata da u BENU apoteci zamene ambalažu iskorišćenih preparata za vaučer na osnovu kog će ostvariti popust za kupovinu novog. Za te potrebe u BENU apotekama postavljena je kutija u koju će se odlagati iskorišćena ambalaža, a celu aktivnost prate materijali u kojima je objašnjen cilj ove akcije i logična povezanost brige o zdravlju i zaštiti planete. 

 

Tokom više od 120 godina tradicije i inovacija, brend Eucerin® neprestano radi na unapređenju efikasnosti svojih proizvoda, a naporedo s tim u skladu sa Beiersdorf politikom održivosti preuzima odgovornost za zaštitu životne sredine. Jedan od glavnih ciljeva u tom pogledu je da se do 2025.godine u proizvodnji pakovanja svih Eucerin® preparata koristi 50% manje plastike fosilnog porekla. Pored toga, cilj brenda Eucerin® je da tog roka stvori uslove da koristi 100% pakovanja koja mogu da se recikliraju, ponovo upotrebe ili dopune. 

 

Mnogi aspekti poslovanja brenda Eucerin®  već su usklađeni sa ovim ciljevima. Pakovanja preparata iz nove, unapređene Eucerin® Hyaluron-Filler linije sadrže manje plastike u poređenju s prethodnom generacijom, a kod Eucerin® Hyaluron-Filler Koncentrata, sadržaj plastike umanjen je čak za 80%. Eucerin®AtopiControl Balsam od 400 ml odnedavno je dostupan u tubi umesto u bočici, čime je ostvarena ušteda u upotrebi plastike od 40 %. Pakovanja preparata za čišćenje kože iz Eucerin® DermatoCLEAN [HYALURON] linije već su 98% od reciklirane plastike, odnosno od plastike koja nije fosilnog porekla. 

 

Takođe, u cilju  smanjenja potrošnje papira od jula ove godine Eucerin® preparati na tržište dolaze bez štampanih uputstava, a neophodne informacije o preparatima nalaze se na ambalaži i dostupne su na sajtu www.eucerin.rs. Na ovaj način godišnje se sačuva 47 tona papira i 103 tone drveta. 

 

Pored ovih aktivnosti, Eucerin® konstantno radi na unapređenju formulacija svojih preparata u pogledu smanjenja potencijalnih negativnih uticaja na okruženje, dok tokom proizvodnje preparata vodi računa o održivom korišćenju zemljišta nabavljanjem sirovina iz sertifikovanih održivih izvora uz praćenje strogih principa nabavke održivih sirovina. 

Politika održivosti kompanije Beiersdorf, u okviru koje posluje Eucerin, podrazumeva i smanjenje emisije ugljen-dioksida u svim fazama poslovanja, proizvodnje i transporta, sa ciljem da se u naredne četiri godine dostigne procenat samanjenja od 75%. U skladu s tim planiran je i potpuni prelazak na snabdevanje strujom koja potiče iz obnovljivih izvora i samnjenje potrošnje vode za 25%.

 

Projekat „Čuvajući prirodu dobijam“, koji Eucerin Srbija sprovodi u saradnji sa BENU Apotekom, osmišljen je kao dugoročna aktivnost i poziv na zajedničko delovanje u cilju očuvanja okoline i smanjenja negativnog uticaja na okruženje. 

 

 

 

 

 

Podršku ovom projektu mogu dati svi korisnici brenda Eucerin® tako što će plastičnu ambalažu potrošenih Eucerin® preparata odneti u odabranu BENU apoteku. Njihov trud biće nagrađen kuponom u vrednosti 100 dinara, koji mogu odmah ili u roku od mesec dana  iskoristiti za kupovinu novog Eucerin®preparata. 

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRETPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

1 thought on “Eucerin: ČUVAJUĆI PRIRODU DOBIJAM

Оставите одговор

%d bloggers like this: