Fashion Month: Ovako će izgledati Nedelja mode usled globalne pandemije

Septembar. Mesec koji volimo zbog raznoraznih stvari. Neki se vraćaju u školu, drugi sa godišnjih odmora, treći se pripremaju za jesenje čarolije, dok za ljubitelje mode septembar znači samo jedno- Mesec mode. Usled globalne pandemije koja traje još od marta meseca, svesni smo toga da revije neće biti održane onako kako smo na njih navikli, čak su se pojedini dizajneri odlučili da ovog meseca svoje kolekcije prikažu virtuelnim putem. Njujork, London, Milano i Pariz. Četiri velika grada, četiri najveća modna grada. 

 

 

Nedelja mode u Njujorku

 

 

 

 

 

 

 

 

Održaće se od 13- 14. septembra

 

 

Mesec mode po pravilu uvek počinje u Njujorku. Ove godine će događaj biti znatno osiromašen jer su kuće poput Marc Jacobs-a, Ralph Lauren-a i Michael Kors-a odlučile da ne učestvuju. Council of Fashion Designers of America je odlučio da uloži u digitalnu platformu koja preko koje će internacionalni mediji moći da prate ceo event (platforma se zove ’’Runaway360’’ i na njoj su digitalni showroom-ovi).

 

 

 

 

Nedelja mode u Londonu

 

 

 

 

 

 

Održaće se od 17-22. septembra

 

 

 

Na ovoj Nedelji mode u Londonu će publika moći da bira želi li da gleda uživo modele koji noseći raskošne modele šetaju pored njih, digitalno ili u kombinujući oba. U junu ove godine je postavljena online platforma na kojoj se nalaze brendovi kao što su Burberry, Simone Rocha, ERDEM, Victoria Beckham, Richard Queen, Matty Bovan i mnogi drugi.

 

 

 

Nedelja mode u Milanu

 

 

 

 

 

Održaće se od 22-28. septembra

 

Nedelja mode u Milanu se uvek razlikovala od ostale 3, te su i sada odlučili da bude tako. Ovaj put, to će biti miks fizičkih i digitalnih prezentacija (od ukupno 52- 28 su fizičke revije).m Velika imena kao što su Prada, Dolce & Gabbana, Fendi i Versace održaće svoje revije uživo. Gucci, Bottega Veneta, Moschino i Jil Sander ove sezone neće učestvovati, a najiščekivaniji trenutak cele manifestacije je i dalje prva kolekcija koju će Raf Simons izbaciti za brend Prada.

 

 

 

Nedelja mode u Parizu

 

 

 

 

 

Održaće se od 28. septembra- 8.oktobra

 

Sa obzirom na to da su francuski zvaničnici uveli nova pravila za Parižane (iz razloga što broj zaraženih korona virusom raste svaki dan), Federation de la Haute Couture et de la Mode i dalje planira da se Nedelja mode u Parizu održi. Još uvek ne znamo hoće li Chanel upriličiti tradicionalni spektakl u Grand Palais-u (zbog putovanja), ali drugi giganti kao što su Dior, Louis Vuitton i Hermes su potvrdili svoje učešće ove sezone. 

 

 

 

 

 

 

 

Ne zaboravi da ostaviš svoju email adresu. Priključi se zajednici Lips&Heels portala

 

 

 

 

________________

 

 

 

Autor: Andrea Dobrosavljević   

 

Rođena sam u Šapcu 9. septembra 2001. godine. Završila Gimnaziju, student sam Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Veliki sam zaljubljenik u pozorište, volim glumu i sve što se dešava na “daskama koje život znače”. Volim da čitam knjige, pišem, gledam filmove, putujem i da provodim vreme u prirodi sa svojom porodicom i prijateljima. U slobodno vreme crtam, učim jezike i slušam muziku. Jednom rečju, volim život i raširenih ruku prihvatam svo ono dobro koje mi pruža.

 

 

 

 

 

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRETPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Оставите одговор

%d bloggers like this: