Početna » Gorušica. Postoji li zamena za šumeći Ranitidin ?

Gorušica. Postoji li zamena za šumeći Ranitidin ?

by Lips&Heels
1 comment

Gorušica se javlja kao posledica vraćanja želudačne kiseline u završni deo jednjaka. Pacijenti taj osećaj često opisuju kao pečenje i žarenje u trbuhu ili iza grudne kosti. Ovaj osećaj se može javiti sporadično ali može biti i česti osećaj. Iz tog razloga kao i za sve druge bolesti neophodno je lečiti uzrok.

Uzroci mogu biti raznoliki. Najčešće se gorušica povezuje sa hranom odnosno određenim namirnicama, ali i kasnim večerama. Naravno u tu grupu spadaju i gazirana pića,alkohol, kafa…Kod nekih osoba gorušica se javlja  i zbog prekomerene težine, pušenja i stresa. Trudnice imaju problema sa gorušicom takođe. 

 

Šta ja kao farmaceut mogu da vas posavetujem?

 

Ukoliko imate problema sa želucem izbegavajte tešku hranu pred spavanje, začinjeno i ljuto. Neki lekovi mogu izazvati gorušicu i to najčešće brufen, diklofen i aspirin. Rešenje bi bilo korišćenje lekova u vidu kapsula ili gastrorezistentnih oblika.

 

Šta sada kada nema šumećeg ranitidina?

 

Znam, svima nam je bio spas ada se vratimo sa nekog slavlja pa nas muči kiselina. Umesto njega svojim pacijentima nudim riopan, gaviscon, gastroguard ali pre svega Biofar phyto digestion zbog toga što je na biljnoj bazi i sadrži vitamin B. Koristi se prvenstveno za poboljšanje varenja  i pije se jedna do dve tablete nakon ručka. Istog je oblika kao ranitidin, šumeća je tableta pa se rastvara u čaši vode. Ima prijatan ukus.

 

 

 

_____________________

 

Zdravo, ja sam Nevena, tvoj novi farmaceut.     

Ukoliko imaš bilo kakvo pitanje o lekovima koje piješ, ili ti treba savet, tu sam za tebe.

Čitamo se!

 

Loading

About Author

You may also like

Leave a Comment

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta 
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00