Ivana Maksimović o streljaštvu, trening rutini, modi i porodičnom životu

Ova godina je bila posebno izazovna za moju sportsku karijeru, ali trudim se da budem pozitivna i čekam svoj trenutak, imam još dosta želja i planova, ističe Ivana Maksimović, naša proslavljena strelkinja, osvajač olimpijskog srebra i nosilac zastave na otvaranju Olimpijskih igara.

 

 

Njen život sa suprugom, košarkašem Danilom Anđušićem i dvogodišnjim sinom Filipom, odvija se na relaciji Srbija-Francuska. U isto vreme, Ivana razvija i privatni biznis u oblasti mode i trudi se da održava sportsku karijeru na vrhunskom nivou. 

 

 

Imam još želja i ciljeva u sportskoj karijeri, čekam svoj trenutak

 

– Važno mi je da ostanem u formi i da budem zdravog duha. Uglavnom treniram pet dana nedeljno. Treninzi u teretani mi dobro dođu da budem u formi i za streljaštvo, ali i da jurim i nosim mog dvogodišnjaka! Treninzi u streljani su zimi iz vazdušne puške i traju oko sat, sat i po, dok leti mogu trajati i tri puta duže, tada pucam iz malog kalibra. Ove godine je bilo posebno izazovno održati trening rutinu zbog pandemije i zatvaranja streljana i teretana, pa sam vežbanje u teretani zamenila vežbanjem kod kuće.

 

 

 

 

 

 

 

 

Koliko je rođenje sina promenilo vaše navike? 

 

– Prvih godinu dana sam se dosta toga odricala, ali ništa mi to nije palo teško, jer je on bio moja najveća želja dugo godina! Danilo i ja se trudimo da prilagodimo Filipa našem životu, mislimo da to i jeste poenta. Naravno, treba osluškivati i usmeravati svoje dete u skladu sa njegovim potrebama. Ali, kada je nešto veliko u pitanju kao što je stil života, putovanja, veliki broj ljudi u okruženju, to je nešto na šta dete treba da se navikne. Mi smo u tome uspeli i živimo život kao i ranije, samo još slađi, još lepši sa Filipom. I to nema cenu. 

 

Kako je roditeljstvo uticalo na vaš stil oblačenja i izbor garderobe? U kojoj odeći se osećate najprijatnije ovih dana? 

 

– Sada još više volim da se sredim! U trenucima kada bih ranije izabrala trenerku i patike, ipak obučem suknju ili haljinu i čizmice. Kod kuće ili kad treniram uglavnom biram trenerku i duks, to mi najviše odgovara jer sam uvek u pokretu. Upravo me je zato i obradovala nova Reebok kolekcija. To je brend za koji znam od malih nogu i drago mi je da imam priliku da isprobam nove modele. I ranije, a i danas, najviše volim Reebok classic liniju, to su jedne od najudobnijh patika i komad koji bih uvek kupila. Udobne su i za putovanja i lepo se uklapaju u moj stil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kakvi su vaši planovi što se tiče streljaštva i učešća na takmičenjima?

 

– Imam i želju i potrebu da se takmičim i upravo sam zbog toga došla u Beograd. Učestvovala sam u drugom kolu Kupa Srbije i postigla očekivan rezultat, s obzirom na to da nisam bila dovoljno posvećena streljaštvu u prethodnom periodu. U februaru je Evropsko prvenstvo, ali ne znam da li ću moći da se takmičim. Trudim se da budem pozitivna i da čekam svoj trenutak. Imam još želja i ciljeva u sportskoj karijeri, tako da svakako to još uvek nije gotovo, ovo je samo neka manja pauza i prinuđena sam da tako bude.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na društvenim mrežama vaši pratioci su tokom karantina mogli da vide kako kuvate sa mužem, kako vežbate sa sinom. Kako još provodite vreme kod kuće?

 

– Život je drugačiji nego na početku godine, Danilo sada trenira dva puta dnevno, ima utakmice. Kod kuće uvek pomogne da se spremi ručak, brine oko Filipa, a večeri su uvek rezervisane za nas, za čašu dobrog vina ili film, ili društvene igre sa prijateljima. Sve slobodno vreme sam iskoristila i za rad na kolekciji novih torbi. Trudimo se da svaki dan bude drugačiji. Volim kada kuvamo zajedno, kada vežbamo zajedno, a sa Filipom nema stajanja i to mi super dođe kao celodnevni trening. 

 

 

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRETPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Оставите одговор

%d bloggers like this: