Početna » Jesen na Tanjiru: Inspiracija za Jesenje Kulinarske Delikatese

Jesen na Tanjiru: Inspiracija za Jesenje Kulinarske Delikatese

by Lips&Heels
0 comment

Jesen nam donosi obilje sočnog voća, šarenog povrća i začina koji će oplemeniti svaki obrok. Ovde ćete pronaći inspiraciju za pripremu ukusnih jela koji će vas zagrejati u hladnijim danima.

Uživajte u kreiranju jesenjih čarolija u vašoj kuhinji, bilo da ste iskusni kuvar ili tek početnik u svetu kulinarstva. Naša kolekcija recepata obuhvata širok spektar ideja – od brzih i jednostavnih obroka za užurbanu svakodnevicu, do raskošnih specijaliteta za posebne prilike.

Isprobajte naše savete za kombinovanje sezoniskih sastojaka, upijajte mirise začina koji će ispuniti vaš dom, i uživajte u svakom zalogaju koji će vas povesti na putovanje kroz jesenje pejzaže.

 

 

1. **Pire od bundeve i krompira:**
– Sastojci:
– 2 šolje bundeve, oljuštene i iseckane
– 2 šolje krompira, oljuštenih i iseckanih
– 1/4 šolje putera
– So i biber po ukusu
– Uputstvo:
1. Stavi bundevu i krompir u veliku šerpu s vodom i kuvaj dok ne omekšaju.
2. Ocijedi i vrati u šerpu. Dodaj puter, so i biber.
3. Zgnječi sastojke dok ne dobiješ glatku smesu.

 

 

 

2. **Salata od bundeve, jabuka i oraha:**
– Sastojci:
– 2 šolje bundeve, iseckane na kockice
– 2 jabuke, iseckane
– 1/2 šolje seckanih oraha
– 2 kašike meda
– Sok od limuna po ukusu
– Uputstvo:
1. Pecite bundevu u rerni dok ne omekša.
2. Pomešaj bundevu, jabuke i orahe u velikoj posudi.
3. Dodaj med i sok od limuna, pa promešaj.

 

 

3. **Punjene jabuke sa orašastim plodovima:**

– Sastojci:
– 4 jabuke, očišćene i izdubljene
– 1/2 šolje seckanih oraha ili badema
– 1/4 šolje meda ili smeđeg šećera
– 1/2 kašičice cimeta
– Uputstvo:
1. Umuti orahe, med i cimet u činiji.
2. Napuni jabuke smesom i stavljaj u pleh.
3. Peci u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta.

 

 

 

4. **Pire od krompira, bundeve i šargarepe:**
– Sastojci:
– 2 krompira, oljuštena i iseckana
– 2 šargarepe, oljuštene i iseckane
– 1 šolja bundeve, oljuštene i iseckane
– 1/4 šolje mleka
– So i biber po ukusu
– Uputstvo:
1. Kuvaj krompir, šargarepu i bundevu dok ne omekšaju.
2. Ocijedi i izgnječi ih zajedno s mlekom, solju i biberom.

 

 

 

 

5. **Kolač od bundeve i jabuka:**
– Sastojci:
– 1 šolja pirea od bundeve
– 1/2 šolje rendane jabuke
– 1/2 šolje smeđeg šećera
– 1/2 šolje belog šećera
– 2 jaja
– 1/2 šolje ulja
– 2 šolje brašna
– 1 kašičica praška za pecivo
– 1/2 kašičice sode bikarbone
– 1 kašičica cimeta
– Uputstvo:
1. Pomešaj bundevu, jabuke, šećere, jaja i ulje.
2. Dodaj prosejano brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet.
3. Peci u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C oko 45-50 minuta.

 

 

 

Nadamo se da ste pronašli nešto što će vas motivisati da se okušate u pripremi novih jela i istražite sve što jesen ima da ponudi na tanjiru.

Loading

About Author

You may also like

Leave a Comment

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00