Početna » Kako da se više nikada ne zapitate da li ste ostavili neki uređaj uključen u svom domu

Kako da se više nikada ne zapitate da li ste ostavili neki uređaj uključen u svom domu

by Lips&Heels
0 comment

Korišćenje uređaja za kuću, iako poseduje nemerljve pogodnosti uvek sa sobom donosi i scene koje znaju da budu izrazito stresne i kojih se svi nerado sećamo.

Počevši od nedoumice da li smo greškom ostavili peglu ili šporet uključene, koje su gotovo postale  antologijske, do situacije kada zaboravimo da isključimo neki uređaj i prouzrokujemo potrošnju izvan svih granica. Međutim, inovacije koje su došle razvojem pametnih tehnologija donele su stvari koje su nam pre samo deceniju mogle biti potpuno nezamislive. Najpoznatiji svetski brendovi našli su način da tehnologija bude u potpunosti podređena ljudskim potrebama.

 

 

 

 

 

Zahvaljujući razvoju pametnih uređaja danas, uz samo jednu aplikaciju na mobilnom telefonu danas možete da imate u bilo kom trenutku kontrolu nad svim uređajima u domaćinstvu – od utičnice do klima uređaja Mi Home aplikacija, koju je kreirao popularni brend Xiaomi, napravila je pravu revoluciju u shvatanju pametnog domaćinstva, kako pomoću nje možete jednostavno upravljati svim uređajima – gde god da se nalazite.

 

Zamislite situaciju kada ulazite u kuću i želite da uključite svetlo, a ruke su vam zauzete? Mi Home donosi mogućnost integracije sa drugim pametnim kućnim uređajima i aplikacijama kao što su Google Assistant, Amazon Alexa i NAVER Clova. To vam omogućuje upravljanje svojim uređajima glasovnim naredbama, što je vrlo praktično kada želite da upalite svetlo ili promenite temperaturu u sobi, a ruke su vam zauzete.

 

Pogodnosti ovakve platforme zaista su brojne. Uz pomoć nje možete optimizovati rad  vaših uređaja, prilagoditi ih vašim potrebama i preferencijama, pojednostaviti svakodnevne rutine, poboljšati energetsku efikasnost i sigurnost i smanjiti nepotrebne troškove. Od toga da putem aplikacije jednostavno možete neki uređaj uključiti – poput grejalice ili klime neposredno pre nego što dođete kući, kako bi temperatura u vašem domu bila optimalna ili pak isključiti neki uređaj, gde god da se nalazite.

 

 

 

 

 

Možete grupisati uređaje po prostorijama, radi lakšeg korišćenja, napraviti razne kombinacije pametnih scenarija, odnosno unapred programirati radnje kombinovanih uređaja, kao što je regulisanje kvaliteta vazduha u prostoriji putem prečišćivača ili podešavanje da se svetla automatski isključe nakon izlaska iz stana ili obrnuto. Putem Mi Home aplikacije možete čak i pružiti osnovne potrebe svojih ljubimaca kada niste kod kuće, pa ih uz pomoć pametne hranilice i fontane možete nahraniti i dati im svežu vodu. 

 

Prepoznajući potrebe brze svakodnevnice, inspirisan inovacijama u oblasti pametnih uređaja, Xiaomi je lansirao svoju Mi Home aplikaciju, kako bi svojim fanovima pružio veći komfor i dodatno uživanje. Pomoću nje možete kontrolisati veš mašinu, podesiti idealno osvetljenje i uživati u prijatnoj atmosferi ili napraviti ukusan obrok u vašem AirFryer uređaju.  

 

 

 

 

 

Ono što je veoma važno jeste to što se uređaji povezuju izuzetno jednostavno. Sve što vam je potrebno jeste da posedujete AioT uređaj koji je povezan na Wi-Fi mrežu. Jednostavnim dodavanjem na aplikaciji možete sačuvati svoj uređaj, upravljati njime.

 

Pored Wi-Fi mreže, pojedine uređaje možete povezati i putem Bluetooth mreže. Na ovaj način možete kreirati poseban ekosistem vašeg doma, koji kontrolišete putem aplikacije svog  pametnog telefona, čak i ako ste udaljeni kilometrima. Sve ovo omogućiće vam da svoje slobodno vreme posvetite stvarima koje su vam prioritet, bilo da se radi o porodici, prijateljima ili nekom zanimljivom hobiju, a brigu o domaćinstvu konačno možete da prepustite pametnoj tehnologiji.

 

 

 

 

 

 

Razvoj tehnologije iz godine u godinu donosi mogućnosti o kojima smo do pre samo nekoliko godina mogli da maštamo, omogućujući komforan život svakom pojedincu. Uz pametne aplikacije možete se fokusirati na svoje obaveze bezbrižno, dok je svaki uređaj u potpunosti podređen vama i vašem svakodnevnom ritmu. Kompanije kao što je Xiaomi posvećene su pronalaženju najboljih rešenja koje će omogućiti komforniju svakodnevicu ljudima širom sveta.

 

Dobrodošli u eru inovacija!

 

 

Loading

About Author

You may also like

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta