Kako je moj polazak na odmor od haosa postao pakovanje čistog i mekanog veša za 120 minuta

Kažu da je jedina stvar koju ne možete kupiti vreme. Pa, ja se više ne slažem sa tim. Do ovog leta moj život pred odlazak na odmor postajao je jako haotičan, a ta zbrka se često ne bi završavala ni sa kretanjem na put.

 

Dešavalo bi se da mi je prvi dan odmora ujedno i dan polaska na more, tako da sam više puta na odmor nosila neopeglan, a ponekad i neosušen veš. Zadnja sedišta su se u tim situacijama pretvarala u vešernicu, što je posebno zabavljalo moju decu.

 

Kako sam, onda, uspela da kupim sebi vreme? Zapravo, ono što sam kupila bile su nova mašina za pranje i za sušenje veša, kojima je ukupno potrebno 120 minuta za ceo proces. Sto dvadeset minuta. Dva sata. Od trenutka kada prljavu odeću stavim u mašinu za pranje veša, do trenutka kada je izvadim iz mašine za sušenje, sve osušeno, mekano i mirisno sveže.

Naši životi su verovatno užurbaniji, a dani kraći nego ikad, tako da je svaki minut (a posebno sat) bitan. Imajući to u vidu, sa kombinacijom Gorenje mašina za pranje i sušenje veša, zaista sam se osetila kao da sam dobila najdragoceniji poklon – dar vremena.

Ovaj dar ne odnosi se samo na odmore. Radujem mu se u danima toplotnog talasa kada izbegavam da širim odeću napolju da ne bi izbledela na suncu. Ili kišnim danima kada se vraćam sa posla sa mrljama od blata po omiljenim farmerkama. Ili, jednostavno, onim danima kada ne želim da peglam izgužvanu odeću (što je u suštini svaki dan, da budem iskrena). 

 

Tim danima prvo uključim veš mašinu, a zatim mašinu za sušenje veša sa funkcijom NatureDry koja simulira sušenje na svežem vazduhu i obezbeđuje da sva odeća ostane mekana. Program Fast 89’ može da osuši veš za samo 89 minuta, a specijalna patentirana TwinAir tehnologija sprečava prekomerno skupljanje odeće, tako da u mašini sušim i najosetljiviji veš, poput vune i sportske odeće. Jedina stvar koju ovaj savršeni duo ne može jeste da složi odeću umesto mene, ali ko zna, možda uskoro i to bude moguće! 

 

Sada kada znate da mašina za pranje i sušenje mogu da vam kupe dva sata života, sigurno razmišljate šta sve možete da radite u slobodno vreme. Hoćete li čitati knjigu ili gledati film? Odvedite svoju decu u park ili pozovite prijatelje na domaću večeru? Bavite se baštom ili samo ležite u svojoj visećoj mreži i sanjarite? Šta god da odlučite da uradite sa svojim vremenom, sigurna sam da ćete ga dobro potrošiti, baš kao i ja.

 

Život je stvarno previše kratak da bismo ga proveli u pranju i sušenju veša duže nego što moramo, zar ne?

 35 total views,  1 views today