Početna » Kako sačuvati sjaj kose tokom letovanja: Saveti i trikovi za negu na suncu i u moru

Kako sačuvati sjaj kose tokom letovanja: Saveti i trikovi za negu na suncu i u moru

by Lips&Heels
0 comment

Letovanje je vreme kada svi želimo da se opustimo, uživamo u suncu i moru, ali naša kosa često može biti izložena raznim izazovima i oštećenjima tokom ovog perioda.

Sunce, morska so, hlor iz bazena i vrući letnji vetrovi mogu značajno uticati na zdravlje i izgled naše kose. Zato je važno da preduzmemo odgovarajuće korake kako bismo je zaštitili pre, tokom i nakon letovanja. U ovom članku, delimo sa vama nekoliko saveta za negu kose pre i nakon letovanja, kako biste osigurali da vaša kosa ostane sjajna i zdrava tokom celog leta.

 

  1. Hidratacija je ključna: Pre nego što krenete na put, hidrirajte kosu dubinski maskom ili uljnim tretmanom. Takođe, tokom odmora, redovno koristite hidratantne regeneratore ili balzame kako biste održali vlažnost kose.
  2. Šeširi i marame: Koristite šešire ili marame kako biste zaštitili kosu od direktnog sunčevog zračenja. To će pomoći smanjenju isušivanja i očuvanju boje kose.
  3. Nežno četkanje: Četkajte kosu nežno, posebno kada je mokra. Koristite češalj sa širokim zupcima kako biste izbegli kidanje vlasi.
  4. Izbegavajte toplotu: Tokom letovanja, minimalizujte upotrebu pegli za kosu, figara ili fenova za sušenje. Prepuštajte kosu da se osuši prirodno koliko je to moguće.
  5. Sprej za zaštitu od sunca: Kupite sprej za zaštitu kose od sunca sa UV filterima kako biste sprečili oštećenje vlasi.
  6. Nega posle kupanja: Isperite kosu čistom vodom nakon što izađete iz mora ili bazena kako biste uklonili so, hlor i druge štetne materije.
  7. Izbegavajte upotrebu elastičnih traka sa metalnim delovima: Metalni delovi mogu da oštete i kidaju kosu. Koristite gumene trake ili one presvučene mekim materijalom.
  8. Redovno šišanje krajeva: Pre putovanja ili nakon njega, posetite frizera kako biste skinuli oštećene krajeve i osvežili frizuru.
  9. Unos vitamina i hidratacija iznutra: Pijte dovoljno vode i unosite hranu bogatu vitaminima, mineralima i proteinima kako biste održali zdravlje kose iznutra.

 

 

Pravilnom primenom ovih saveta, možete uživati u bezbrižnom letovanju sa sjajnom i zdravom kosom. Zapamtite, redovna nega kose i pažnja prema njoj tokom odmora su ključni za održavanje njenog lepog izgleda i vitalnosti.

Loading

About Author

You may also like

Leave a Comment

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00