KO SU LIKOVI MAŠTOVITE DIZNI ANIMACIJE „RAJA I POSLEDNJI ZMAJ“ KOJA JE ZA KRATKO VREME VRATILA PUBLIKU PRED VELIKO BIOSKOPSKO PLATNO (VIDEO)

PREDSTAVLJAMO VAM RAJU, POSLENJEG ZMAJA ZIZU, BENJU I TONGA.

 

Sinhronizovana anmirani film „RAJA I POSLEDNJI ZMAJ“ punih nedelju dana podjednako zabavlja sve posetioce domaćih bioskopa. Od 22. aprila sa velikog platna možemo prepoznati glasove brojnih domaćih ličnosti uspešnih u različitim sferama kulture i sporta među kojima su: mladi vokali Irina Arsenijević i Marija Mikić, glumac Bojan Žirović, sportista i uspešni džudista Aleksandar Kukolj, muzičar Srđan Čolić poznatiji kao Moby Dik, mladi glumac Todor Jovanović i drugi.

 

Ko su njihovi likovi?

Likovi najnovije Diznijeve animacije inspirisani su ljudima i kulturom s prostora jugoistočne Azije, žive u izmišljenom kraljevstvu Kumandra koje je sastavljeno od pet zemalja znanih kao: Srce (Heart), Kandža (Talon), Očnjak (Fang), Kičma (Spine) i Rep (Tail).

RAJA je 18-godišnja devojka, duge crne kose i smeđih očiju, glavni lik animiranog filma, ćerka poglavara Benje kao i princeza jedne od zemalja Kumandre – zemlje „Srce“. Ona je svojeglava mlada žena, ali veoma zrela i pametna za svoj uzrast. Sposobna je i lako se prilagođava situacijama u kojima se zadesi.
Raji glas pozajmljuje mladi vokal Irina Arsenijević, koja je do sad već davala glas princezama, pa tako i Zlatokosi, ali i princezi Jasmin iz Aladina.
Glumca Bojana Žirovića prepoznaćemo u ulozi Rajinog oca BENJE. On je jedan od glavnih likova u animiranom filmu “Raja i poslenji zmaj”, voljeni otac glavne junakinje i poglavar zemlje “Srce”. On veruje u jedinstvo razjedinjenih državica, kao i da neko mora da „učini prvi korak”. Benja nastoji da povrati harmoniju zemalja, on je idealista i smeo vizionar koji veruje da je Kumandra razjedinjena jer ljudi ne veruju jedni drugima.
Da bi pripremio Raju za avanturu Benja trenira sa svojom ćerkom i shvata da je ona ta koja može da ujedini plemena.
Ova DIZNI animacije ističe značaj zmajeva u azijskoj kulturi, a ZIZU je Poslednji Zmaj zemlje Kumandre. Raja je poziva u pomoć da joj pomogne protiv neprijatelja čovečanstva i mračne sile poznate kao Drun.
Zizu je ljubazan i zabavan zmaj koji voli da pametuje i govori u slengu. Iako pomalo naivna, ume da prepozna opasnost i tu je da pomogne. U ulozi poslednjeg zmaja ZIZU našla se Marija Mikić.
TONG izgleda poput zastrašujućeg džina i poslednji je preživeli član “Kičme”, još jedne zemlje u kraljevstvu. Drun je kriv što mu je porodica stradala i Tong je spreman da zajedno sa Rajom, uz pomoć zmaja Zizu, spase svet. Glas ovom naizgled opasnom, a dobrom tipu pozajmljuje muzičar Srđan Čolić.
U misiji spasavanja, Raji i Poslednjem Zmaju Zizi vodič kroz različite Kumadrine zemlje postaje desetogodišnji dečak BUNkoga u domačoj izvedbi interpretira mladi glumac Todor Jovanović.
Kako se proslavljeni džudista Aleksandar Kukolj snašao u uloži Čaija, pogledajte u videu koji sledi.

 

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRETPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Оставите одговор

%d bloggers like this: