KOMPLETNA NEGA I ZAŠTITA ZA UJEDNAČEN TEN I MANJE FLEKA!

Prema iskustvu dermatologa hiperpigmentacije su jedan od najvećih izazova u želji mnogih dama da postignu i održe lepotu i zdravlje kože. Ovaj izazov postaje još komplikovaniji dolaskom sunčanih dana jer, iako tamne fleke na koži mogu nastati iz različitih razloga, glavni uzrok njihove pojave je nezaštićeno izlaganje suncu.

Naučno objašnjenje ove uzročno-posledične veze je veoma jednostavno. Uloga melanina u našoj koži je da je štiti od sunca. Upravo zahvaljujući melaninu, naša koža ima sposobnost da potamni i na taj način se brani od štetnih uticaja UV zračenja. 

 

Nastanak melanina u koži kontroliše enzim tirozinaza. Neadekvatna zaštita od sunca i nezaštićeno izlaganje UV zračenju dovodi do nekotrolisane proizvodnje tirozinaze, a time i do prekomerne proizvodnje melanina. Tako nastaju hiperpigmentacije.

 

Borba za ujednačen ten zato zahteva redovnu negu i visokoefikasnu zaštitu od sunca specijalno formulisanu prema potrebama kože sklone hiperpigmentacijama. 

 

U potrazi za sastojkom koji daje nаjbolje i nаjznаčаjnije efekte u smаnjenju hiperpigmentacija i sprečаvаnju njihovog ponovnog pojаvljivаnja Eucerin® istraživački centar je tokom desetogodišnjeg istraživanja testirao oko 50 000 supstanci. Kao najefikasniji sastojak, koji klinički i dermatološki dokazano umanjuje tamne mrlje i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje, pokazao se tiamidol. U pitanju je jedinstvena supstanca koja deluje na uzrok, a ne na posledicu – smanjuje proizvodnju melanina tačno na mestima gde se hiperpigmentacije pojavljuju. 

 

Osnovu formulicaije preparata Eucerin®Anti-Pigment linije i Eucerin® Pigment Control preparata za zaštitu od sunca čini Eucerin® patentirani ®Thiamidol. Zahvaljujući tome redovna nega i zaštita preparatima iz ovih linija umanjuje tamne mrlje na koži i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje. 

 

Dobili smo mogućnost da isprobamo ove proizvode i kroz nekoliko dana korišćenja možemo da kažemo da smo prezadovoljne. Ono što jeste velika prednost svih ovih proizvoda je ta što su lagane teksture, podnošljive i na visokim temperaturama, a da ne maste dodatno kožu. Koža nakon korišćenja je mekana i sjajna, što se tiče fleka, tu moramo biti upornije, ukoliko ih nemate blago vama, a ukoliko i imate verujemo da će vam ovi proizvodi pomoći ukoliko budete bile uporne. U svakom slučaju namenjeni su svim generacijama i tipovima kože.

 

Evo i rutine:

Ujutru nanosite dnevnu kremu i korektor. Uveče noćnu kremu i serum. Serum je dvofazni, sadrži i hijaluronsku kiselinu koja je odlična protiv bora. Ne zaboravite na SPF koji je jako važan, a Eucerin® nudi širok asortiman i tih proizvoda.

 

Novi Eucerin® Pigment Control Tonirani Fluidi za zaštitu od sunca SPF 50+ osim što pomažu u prevenciji nastanka hiperpigmentacija izazvanih suncem, poseduju i pigmente koji pružaju ujednačen izgled vašem tenu i pokrivaju fleke. Tonovi svetlije i tamnije nijanse razvijeni su u saradnji sa profesionalnim šminkerima, tako da ovog leta mogu zameniti tečne pudere. U ovom proizvodu imate apsolutno sve što vam je potrebno da vaša koža bude zaštićena i blistava. Sa zadovoljstvom smo odložile tečne pudere. Zaista je divan osećaj kada znate da je proizvod koji ste nanele na kožu prijatan i da vam neće mastiti kožu, zapušiti pore. Nismo imale aposlutno nikakvih alergijskih reakcija, koža jako lepo reaguje na proizvod. Daleko je laganiji od pudera, što je dodatni plus.

 

Superiorna zaštita od sunca koju pruža Eucerin® Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ podrazumeva fizičku i biološku zaštitu od posledica dejstva vidljive svetlosti visoke energije poznate pod skraćenicom HEVIS (High Energy Visible LIght), za koju je dokazano da moze da izazove pojavu hiperpigmentacija i prevremeno starenje koze.

 

Fizička zaštita od negativnih efekata HEVIS, takozvane plave svetlosti, u formulaciji ovih preparata postiže se obojenim pigmentima, koji apsorbuju i reflektuju UV i plavu svetlost sprečavajći oksidativni stres. U biološkoj zaštiti glavnu ulogu igraju likokalkon A, koji neutrališe slobodne radikale nastale pod uticajem UV i plave svetlosti, i gliciretinska kiselina, koja  pruža podršku prirodnim mehanizmima obnove DNK ćelija kože.

 

 

Umanjenje hiperpigmentacija u formulaciji Eucerin® Pigment Control Toniranih Fluida za zaštitu od sunca SPF 50+, obezbeđuje Eucerin®patentirani Thiamidol®, a zahvaljujući pigmentima u svetlijoj i tamnijoj boji, fleke su trenutno manje vidljive. 

I ne zaboravite preporuku da preparte koji sadrže Thiamidol® možete da nanosite nba kožu četiri puta dnevno. U pogledu dnevne rutine koju smo naveli to znači da dnevnu kremu koja ima SPF 30, kada krene jače sunce možete zameniti sa Eucerin® Pigment Control Toniranim Fluidom za zaštitu od sunca SPF 50+

 

INFO PLUS:U bolje snabdevenim apotekama potražite specijalna pakovanja koja, pored Eucerin® Anti-Pigment Dnevne kreme SPF30, sadrže Eucerin® Anti-Pigment Noćnu kremu po upola manjoj ceni.