Početna » Krenule su sparne noći: Evo kako da se naspavate

Krenule su sparne noći: Evo kako da se naspavate

by Lips&Heels
0 comment

Tokom vrućih letnjih noći, pronaći mir, tišinu i udobnost može predstavljati pravi izazov. Ako vam je previše vruće da biste spokojno zaspali i ujutro se probudili odmorni, postoji nekoliko stvari koje možete da učinite kako biste spustili temperaturu tela i kvalitetno se naspavali. 

 

Hladne posteljine i jastučnice

 

Prvi korak ka rashlađivanju tokom spavanja je izbor odgovarajuće posteljine. Vodite računa da posteljina bude izrađena od prozračnih materijala poput satena, pamuka i lana. Ovi materijali omogućavaju cirkulaciju vazduha, što pomaže u regulaciji telesne temperature.

  • Preporuka: Satenska posteljina Nell – Ova posteljina od satena je mekana i prozračna, pružajući izuzetno rashlađujući osećaj na koži. Obratite pažnju prilikom odabira svoje posteljine da je pogodna za pranje minimalno na 60 stepeni celzijusa kako biste uklonili sve nečistoće, bakterije i gljivice. 

 

 

Nabavite letnji jorgan

Nekima je teško zaspati samo pod čaršavom. Hladni, letnji laneni ili pamučni jorgani osmišljeni su kako bi vam pomogli da udobno spavate čak i kada je leto. On odvodi toplotu i vlagu dalje od vašeg tela, kako biste mogli nesmetano da se naspavate.

  • Preporuka: letnji 100% pamučni jorgan Sunndal napravljen tako da pomaže u regulaciji temperature vašeg tela.

 

 

 

 

 

 Rashlađujući jastuk

Jastuk može značajno da utiče na kvalitet vašeg sna. JYSK u svojoj ponudi nudi jastuk sa rashlađujućim gelom koji pomaže u odvođenju toplote.

  • Preporuka: Jastuk Sogndal – Jastuk punjen komadićima memorijske pene koja ublažava pritisak sa gelom za hlađenje. Vazdušna memorijska pena brzo se prilagođava vašem vratu i ramenima, dok druga strana jastuka ima sloj gela za hlađenje. Visina jastuka može se podesiti uklanjanjem delova punjenja i prilagoditi vašim potrebama.

 

 Dušeci sa cirkulacijom vazduha

Kvalitetan dušek koji omogućava cirkulaciju vazduha je ključan za udobno spavanje tokom letnjih meseci. Dušeci sa oprugama sastoje se od jezgra od opruga, koje telu pruža posebnu potporu i ravnomernu raspodelu telesne težine duž cele podloge. Opruge u dušeku pažljivo su oblikovane tako da prate liniju vašeg tela, pa vam omogućavaju vrhunsku udobnost i kvalitet spavanja, a konstrukcija opruga takođe omogućava dobru cirkulaciju vazduha kako se ne biste previše zagrejali tokom noći.

  • Preporuka: Dušek GOLD S110 Dreamzone  – Ovaj dvostrani dušek sa multidžepičastim oprugama i memorijskom penom podeljen je na sedam zona udobnosti koje pružaju jedinstvenu, ergonomski pravilnu potporu. Njegova posebnost je periva navlaka sa COOLMAX® vlaknima koja regulišu temperaturu i vlagu.

 

Naddušek koji oslobađa toplotu

Ako već nemate naddušek, ovog leta biste konačno mogli da ga nabavite – ne samo zato što naddušek može zaštititi i produžiti vek trajanja vašeg dušeka, već i zato što možete da odaberete model sa efektom hlađenja. Lateks će vam pružiti osećaj kao da ležite na vrhu dušeka, a ne da tonete u njega, a to znači da se toplota lakše oslobađa.

  • Preporuka: Naddušek GOLD T60 – Naddušek visine 3 cm sa jezgrom od prozračnog lateksa koji odvodi toplotu od vašeg tela, pomaže u regulaciji telesne temperature, omogućavajući udoban san čak i tokom najtoplijih noći.

Dodatni saveti za bolji san tokom leta

Osim adekvatnih proizvoda za spavanje, evo nekoliko dodatnih saveta kako biste ostali rashlađeni i zaspali brže:

  1. Sprečite prodor sunčeve svetlosti – Obavezno neutralizujte svu sunčevu svetlost tokom dana uz pomoć roletne za zamračivanje i sprečite dodatno zagrevanje prostorija. Temperatura u spavaćoj sobi u idealnom slučaju treba da bude niža nego u dnevnoj sobi – po mogućnosti oko 19 stepeni.
  2. Istuširajte se pre spavanja – Hladan tuš može pomoći u snižavanju telesne temperature.
  3. Izbegavajte teške i obilne večere – Lagana večera može pomoći da se osećate udobnije pre spavanja, dok bi začinjene i obilne obroke trebalo da izbegavate.
  4. Hidrirajte se – Pijte dovoljno vode tokom dana, ali izbegavajte prekomerno unošenje tečnosti neposredno pred spavanje.

Leto može biti izazovno za dobar san, ali uz prave proizvode za spavanje i nekoliko jednostavnih pravila, možete obezbediti mirne noći bez nesanice. Posetite JYSK i upoznajte širok asortiman proizvoda koji će vam pomoći da se rashladite i uživate u kvalitetnom snu.

PHOTO: Morten Rehne

Loading

About Author

You may also like

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta