Početna » Kućno Romantično Putovanje za Dvoje: Recepti, Dekor i Vinske Sugestije za Dan Zaljubljenih

Kućno Romantično Putovanje za Dvoje: Recepti, Dekor i Vinske Sugestije za Dan Zaljubljenih

by Lips&Heels
0 comments

Dok se Dan zaljubljenih približava, mnogi od nas traže način da ovaj poseban dan učinimo nezaboravnim za svoje voljene. Ove godine, umesto da se borite sa rezervacijama u restoranima, zašto ne biste stvorili intimnu atmosferu kod kuće?

Uz nekoliko jednostavnih, a ipak raskošnih recepata, dekorativne dodatke i vinske savete, možete stvoriti savršenu večeru kod kuće koja će očarati vašeg partnera i učiniti Dan zaljubljenih posebnim. Spremite se da se prepustite ljubavi, hrani i vinu u udobnosti svog doma.

 

Predjelo: Kremasti kozji sir sa sušenim paradajzom i bosiljkom

Sastojci:

  • 200g kozjeg sira
  • 1/4 šolje sušenih paradajza, iseckanih na kockice
  • Sveži listovi bosiljka
  • Maslinovo ulje
  • So i biber po ukusu

Uputstvo:

  1. U manju posudu stavite kozji sir i izgnječite ga viljuškom dok ne postane kremast.
  2. Dodajte iseckani sušeni paradajz i promešajte da se sjedini.
  3. Dodajte so i biber po ukusu.
  4. Servirajte na tanjiru, pospite svežim listovima bosiljka preko i prelijte maslinovim uljem.

 

2. Glavno jelo: Fileti lososa sa sosom od limuna i kapara

Sastojci:

  • 2 fileta lososa
  • Sok od 1 limuna
  • 2 kašike kapara
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • Maslinovo ulje
  • So i biber po ukusu

Uputstvo:

  1. Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju na srednje jakoj vatri.
  2. Posolite i pobiberite filete lososa s obe strane, pa ih stavite u tiganj.
  3. Pecite 4-5 minuta s jedne strane, zatim okrenite i pecite još 3-4 minuta s druge strane, dok ne postane lepo rumen.
  4. Dodajte sitno iseckani beli luk i kapare, pa prelijte sokom od limuna preko fileta.
  5. Kuvajte još 1-2 minuta dok se sos ne zgusne.
  6. Servirajte uz prilog po želji, poput pirinča ili povrća.

 

3. Desert: Čokoladni lav kolač

Sastojci:

  • 100g tamne čokolade
  • 1/2 šolje putera
  • 1 šolja šećera
  • 2 jaja
  • 1/4 šolje brašna
  • Prstohvat soli

Uputstvo:

  1. Zagrejte rernu na 180°C i pripremite kalup za pečenje.
  2. Otopite čokoladu i puter na pari, pa ostavite da se malo prohladi.
  3. Umutite jaja sa šećerom i solju dok smesa ne postane svetlija i vazdušasta.
  4. Dodajte otopljenu čokoladu i puter u smesu jaja i šećera, pa lagano promešajte.
  5. Dodajte brašno i lagano promešajte dok se sve ne sjedini.
  6. Sipajte smesu u pripremljeni kalup za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta.
  7. Poslužite toplo, posuto šećerom u prahu ili uz kuglu vanilinog sladoleda.

Dekoracija stola:

  • Koristite crvene ili roze salvete i sveće kako biste uneli romantičnu atmosferu.
  • Stavite cvetni aranžman u sredinu stola, sa cvećem poput ruža ili lala.
  • Postavite tanjire, čaše i pribor za jelo u slojevima za elegantan izgled.

 

Uparivanje vina:

  • Za predjelo sa kozjim sirom preporučuje se belo vino poput šardonea ili sovinjon blanca.
  • Za glavno jelo sa lososom, možete odabrati lagano crveno vino poput pinota noara.
  • Za desert sa čokoladom idealno je poslužiti slatko vino poput portoa ili muskata.

 

 

 

 

Večera kod kuće za Dan zaljubljenih može biti jednostavan, a ipak intiman način da izrazite svoju ljubav i pažnju prema svom partneru. Kombinujući ukusne recepte sa romantičnom dekoracijom i odabranim vinima, možete stvoriti nezaboravno iskustvo koje će ojačati vašu vezu i učiniti ovaj poseban dan još posebnijim. Ne zaboravite da je ključni sastojak ljubav koju unosite u svaki detalj večeri. Dakle, prepustite se osećanjima, uživajte u ukusima i trenucima deljenja, i neka vaša romantična večera kod kuće za Dan zaljubljenih bude trenutak koji ćete dugo pamtiti.

 

You may also like

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta