“Lamborgini: čovek koji je stvorio legendu” osvojio američku publiku ubrzo nakon premijere

Film “Lamborgini: čovek koji je stvorio legendu”, čiju izvršnu produkciju potpisuje Iervolino & Lady Bacardi Entertainment (ILBE), matična kompanija lokalnog kreativnog studija za animaciju Iervolino Studios (IES), osvojio je američku publiku samo četiri dana nakon premijere – drugi je najgledaniji film na Apple TV-u u žanru drame i četvrti najgledaniji film na celoj platformi.

Interesantno je i da je deo vizuelnih efekata (VFX-a) za film urađen upravo u Iervolino Studios, pod supervizijom Pitera Nalija, direktora animacije i vizuelnih efekata u ILBE.

 

Ovaj biografski film reditelja i scenariste Bobija Moreska, zasniva se na životu slavnog preduzetnika, Feruča Lamborginija, od osnivanja njegove fabrike traktora, do projektovanja i proizvodnje legendarnih Lamborgini luksuznih sportskih automobila. 

 

 

 

 

„Odlični rezultati koje je ovo ostvarenje zabeležilo odmah nakon premijere potvrđuju da internacionalna publika ceni i želi da zna više o uspešnim i nesvakidašnjim Made in Italy pričama, koje će današnjim mladim ljudima pokazati i dokazati da strast i upornost mogu svaki san da pretvore u stvarnost“, rekao je Andrea Jervolino, direktor i suosnivač kompanija ILBE i IES i dodao da je ovo ostvarenje idealan primer uspešne filmske saradnje Italije i Srbije, na čemu se posebno zahvaljuje Vladi i Ministarstvu kulture Republike Srbije koji pružaju podršku ovom  projektu od početka.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samo dva dana nakon svetske premijere u Rimu, film „Lamborgini: čovek koji je stvorio legendu“ ekskluzivno je predstavljen beogradskoj publici, na svečanom otvaranju Festivala italijansko-srpskog filma u Jugoslovenskoj kinoteci, a u SAD se prikazuje od 18. novembra. Domaća publika imaće priliku da uživa u ovom ostvarenju i uveri se u rad domaćih umetnika od 8. decembra, kada će se film naći u bioskopima širom Srbije u distribuciji Blitz filma. 

 

Trejler možete pogledati na linku OVDE

 

 

Glavne uloge u ovom biografskom filmu o legendarnom preduzetniku i vizionaru Feruču Lamborginiju tumače Frenk Grilo, Mira Sorvino, Gabrijel Birn, Hana van der Vestujsen, kao i mladi glumac Romano Ređani. Produkciju je radio Lambo film LLC i Notorious Pictures u saradnji sa Prime Video, dok izvršnu produkciju potpisuju Andrea Jervolino i ledi Monika Bakardi, osnivači kompanija ILBE i IES. 

 

 

 57 total views,  1 views today