Ljubav nije bol

Dvoje ljudi se sretnu, plane ljubav, desi se dopadanje. Nema spavanja, osoba vam je uvek u mislima. Maštate, želite je kraj sebe…Leptiri svojim krilima u vašem stomaku igraju ples dopadanja. Srce udara u ritmu ljubavi. Zaljubljeni ste…Živite u iluziji da je on princ vaše bajke, kralj, a vi njegova kraljica…Zaljubljenost nije ništa drugo nego iluzija, jer za ljubav je potrebno nešto više…ljubav se gradi i nadograđuje međusobnim poverenjem i poštovanjem. Ljubav mora da se zaliva kako bi rasla.

 

O ljubavi se priča, o ljubavi se piše. Ljubav je reč, a i mnogo više. Ljubav je snaga života, ona oplemenjuje, nadahnjuje.  Ona stvara.

Postoje i oni koji veruju da je ljubav bol i da su sve velike ljubavi tužne. Ljubav nije bol, ona daje slobodu, radost. Bol donose samo neispunjenja očekivanja jer ulazimo u veze misleći da taj neko treba da nas usreći i onda se i razočaravamo.

Nismo mi polovine i nije nam potrebna druga polovina da bismo bili celine, potreban nam je neko ko će sa nama koračati ruku pod ruku, ko će sa nam deliti tu ljubav i ona će se tako uvećavati jer jeste i jedina kategorija koja se deljenjem umnožava.

Ljubav ne stvara zavisnost, ni potrebu, već nam daje slobodu da budemo svoji. Ljubomora nije odlika ljubavi- ne zavaravajmo se…Ljubomora je odlika nesigurnosti partnera…Ne verujte u isprazne priče…,,Volim te, zato sam ljubomoran”.

Shvatite da pored sebe imate osobu koja nema poverenje u sebe, a ne u vas…I nema dokazivanja. Istina ne traži dokazivanje...Ljubav nije dokazivanje, već poverenje.

 

Kako biste zadobili ljubav partnera, počinjete da se ponašate kako on očekuje od vas, da radite ono što on voli, ali to više niste vi…Ubili ste sebe da biste zadovoljili nečija očekivanja…a već znamo da ljubav nije očekivanje.

    Ljubav nije manipulisanje, ljubav nije kalkulisanje.

,,Uradi ovako ili onako, ako me voliš.”, ,,Promeni se.”-obećanja i razočarenja i vrtlog suza i bola iz koga nema izlaza. Ruši se sreća, ljubav, suze vas prate.

Očekivanja i zahtevi ni slučajno nisu ljubav. Kad nekog volimo, nemamo potrebu da ga menjamo, prihvatamo ga onakvim kakav jeste, u suprotnom ne volimo tu osobu već našu predstavu o toj osobi…

Ne pokušavajmo da menjamo partnera jer to ne možemo. Promenimo sebe, prvo zavolimo sebe da bi mogli da pružimo ljubav jer kako da nas neko voli ako mi ne volimo sebe?

Zagrlimo i prigrlimo naše strahove. Postanimo sigurni i samopouzdani jer onda nećemo ni biti ljubomorni. Zašto smo ljubomorni?

 

Plašeći se onoga što smo imali, sigurnosti i uljuljkanosti u ovoj prividnoj sreći, o tome šta će reći ljudi, ostajemo u vezama koje nas guše, sputavaju, ubijamo i sebe i partnera, a neko negde možda čeka na nas, neko ko bi nam dao sve i prihvatio baš onakvim kakvi smo…Prihvatio nas.

Skinimo povez sa očiju, ne živimo sa partnerima koji ne vole ni sebe, a kako će onda nas? Možda sam ja i zato sama jer znam šta želim, znam koliko vredim, ne želim da pristanem na išta manje od onoga što želim po ceni samoće. I ne dam ja moju samoću za većinu vaših brakova…svaka čast onim retkim koji opstaju i istravaju uprkos svim nedaćama.

 

 

______________

 

 

Autor teksta: Tatjana Stanišić

Rodjena 1977. godine u Knjaževcu (Istočna Srbija). Srednju Ekonomsku školu sam završila u Zaječaru, a usled nedostatka finansijskih sredstava bivam primorana da radim. Zaposlila sam se, i to ne u svojoj struci, i nakon deset godina upisala Višu ekonomsku školu u Leskovcu i završila je. Trenutno živim u Zaječaru gde i radim u mlekari.

Obožavam šetnju prirodom jer nju smatram neodvojivim delom mene, volim da putujem, a slobodno vreme najčešće provodim čitajući…Pišem, učestvujem i na nekim konkursima i imam zapažene rezultate, iako najčešće pišem za sebe i koristim pisanje kao jedan vid relaksacije….Vodjena principima  poznatih autora, krećem na put samospoznaje i trudim se da ovo postane što bolje mesto za život. Moj moto je –Daj ljudima ono što želiš natrag…

 47 total views,  1 views today

2 thoughts on “Ljubav nije bol

  1. Повратни пинг: Još uvek te volim | Lips&Heels