LUISA SPAGNOLI: ITALIJANSKI BREND O KOM SVI PRIČAJU STIGAO JE U PRODAVNICE FASHION&FRIENDS

Nakon što se miljenica britanske, ali i svetske javnosti, po četvrti put pojavila u istom elegantnom kompletu s potpisom Luisa Spagnoli, svi su želeli da saznaju nešto više o modnom brendu kojeg obožava vojvotkinja od Kembridža.

 

 

 

Italijanska modna kuća, specijalizovana za luksuzne komade od vune, kašmira i svile, nosi ime fascinantne žene koja ju je osnovala.

 

Luisa Spagnoli bila je istinska vizionarka. Kao jedna od prvih preduzetnica u Italiji, u porodičnoj fabrici konditorskih proizvoda Perugina 1907. godine osmislila je čokoladice s ljubavnom porukom Baci Perugina, koje su osvojile svet neodoljivim ukusom i romantičnim karakterom.

 

 

 

 

 

 

 

Odlukom da pokrene tekstilnu proizvodnju u Peruđi 1928. godine, Luisa se upisala italijansku modnu istoriju. Počela je da eksperimentiše sa krznom angorskog zeca i ubrzo kreirala svoju prvu kolekciju od meke, luksuzne tkanine koju do tada niko nije koristio. Spagnoli i njena porodica u narednim decenijama izgradili su autentični “made in Italy” brend kombinujući tradicionalne krojeve s modernim detaljima.

Prepoznatljiva estetika brenda je pre svega klasična, elegantna i savremena. Prefinjene tkanine i neverovatni detalji spajaju se sa modernim dizajnom kako bi oživeli moto brenda da je „odeća za telo ono što je znanje za duh” i zato je svaki komad sa Luisa Spagnoli potpisom jedno malo remek-delo italijanskog dizajna.

 

Kolekciju za jesen/zimu 2021. možete da pronađete u multibrend koncept prodavnicama Fashion&Friends u šoping centrima Galerija i Rajićeva u Beogradu, kao i u onlajn šopu www.fashionandfriends.com.

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRETPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Оставите одговор

%d bloggers like this: