Početna » Mentalna higijena: Kako čuvaš sebe, čuvaj i druge

Mentalna higijena: Kako čuvaš sebe, čuvaj i druge

by Lips&Heels
0 comment
Zašto je bitno voditi računa o svom mentalnom zdravlju? Verovatno smo se svi nekad zapitali. Bitno je, jer ako nismo mentalno okej, to se prosto odražava na sve ostalo u životu, posao, prijatelje, porodicu, veze. Svi ponekad forsiraju pozitivnost i samo govore budi srećan, budi nasmejan, pravi se da ti je savršeno, ne dopusti da drugi vide da patiš i još mnogo drugih stvari kojima smo okruženi.

Biću iskrena, nisam uvek dobro, imam svojih dana kada nisam raspoložena, kada imam osećaj da nisam dovoljno dobra, da šta god da radim neko drugi bi bolje uradio, kada samo želim da budem sama, kada mi se ne priča, kada se plašim svoje senke, ali sam svega toga vrlo svesna. Redovno radim na svom mentalnom zdravlju, pokušavam iz dana u dan sve više da upoznajem sebe i sve svoje tamne strane.
Lako je kada je život lep, kada imaš sunčane i uspešne dane, tada ne razmišljajš o nekim stvarima, ali treba ostati jak i svoj kada život baca svo moguće kamenje na tebe. U tim momentima je skroz okej reći nekome da niste dobro, da vas muči nešto, kada vam je potreban neko stručan, to su sve normalne stvari, kojih ne treba da se stidimo, ponekad ne možemo sami da se izborimo sa problemom.
Ne držite ništa u sebi, ako vam je problem pričati sa ljudima, zapišite, ali izbacite tu negativu iz sebe, idite vrištite negde, trčite, idite odradite trening, ali nemojte dopustiti da vas taj osećaj i te misli vuku sa sobom u mrak. Okej je i plakati i prespavati ceo dan, ako je to nešto što vama prija, kako bi se udaljili od problema.
Danas je Svetski dan mentalnog zdravlja i želim da vas podsetim da je okej kada niste okej, da je sasvim normalno ići kod psihijatra, da je okej pričati o stvarima koje nas muče, da svi nekad prolazimo kroz teške periode, da niste jedini. Prigrli sebe i svoje mane i vrline, nemoj da se stidiš svojih grešaka, one su tu sa razlogom, reci ne stvarima koje ne želiš, reci da stvarima koje prijaju tvojoj duši i tebi celoj, budi svoja.
Brini o sebi, kako u fizičkom, tako i u mentalnom smislu i budi tu za druge.
_____________________

Autor:                         

Ja sam Melanholik. Iza ovog imena se krije devojka od 23 godine, student i pre svega ljudsko biće koje želi da ostvari svoje snove i posluži kao inspiracija drugima. Volim da pišem o svojim strastima, mislima i čudima koje nam nudi ovaj svet u kojem živimo.

Osnovala sam Melanholik sa misijom da drugima prikažem kako je sve moguće, samo ako to jako želite i spremni ste da radite. Pitate se zašto baš Melanholik? Pa melanholik je moj temperament i uverićete se i sami u to kroz neke od mojih tekstova

Loading

About Author

You may also like

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta