Najvažniji projekat na kojem ćeš ikada raditi si TI

Kada pišem tekstove na određenu temu, uvek pre nego što krenem sa pisanjem, zastanem i u sebi je ponavljam. Sve do momenta kada ta tema u meni ne probudi određenu emociju, jer iz nje najbolje i najiskrenije pišem. Tako je slučaj i sa današnjom temom. Bilo je dovoljno samo jednom da je izgovorim u sebi i javili su mi se ti osećaji koji već duže vreme čuče tu. Osećaji mira i zahvalnosti. Zašto baš ti osećaji, verovatno se pitate?  Jer sam zahvalna sebi što sam na vreme shvatila koliko mi rad na sebi donosi mir.

 

 Najvažniji projekat na kojem ćeš ikada raditi si ti. Vau. Koliko moćno. Sigurna sam da svima ova rečenica deluje kao nešto vrlo lako i dostižno, a možda i kao već previše puta ponovljena fraza, ali da nije bitna, ne bi se nikada ni govorila niti pisala.

 

 

Pročitaj i: MELANHOLIK PREPORUČUJE: 5 KNJIGA ZA LIČNI RAZVOJ I USPEH

 

 

 Da li sam se uvek vodila ovim. Ne. Ne zato što nisam želela, već nisam znala da je to istina. Kao mlada osoba rad na sebi nikada nije delovao kao privlačna stvar, sve do momenta kada nisam započela sa tim procesom. Rad na sebi nije danas za sutra projekat. To je projekat za ceo život. Da li mi je prijalo to saznanje, iskreno, na prvu nije, a onda kako sam postajala starija shvatila sam koliko je rad na sebi težak, dug ali i neophodan proces. 

 

Radom na sebi vidimo gde grešimo, ali i kako te greške da ispravimo. Shvatimo koliko znanja nikada nije dovoljno, i radujemo se novoj pročitanoj knjiizi. Radom na sebi shvatimo da nismo uvek u pravu, i to i priznamo. Radom na sebi dajemo sebi šansu da budemo bolje osobe i da razumemo druge ljude mnogo više nego pre, i još mnogo toga. 

 

Sigurna sam da je sve zainteresovao naslov i zašto je to najvažniji projekat naspram svih projekata u životu. Isto sam i sebe morala da pitam. Dugo razmišljajući, došla sam do interesantnog zaključka i odgovora na ovo pitanje. Zapitala sam se sledeće?

 

 

Pročitaj i: PRETVORI SVOJU IZGUBLJENOST U ZVEZDU VODILJU

 

 

Da li ti se dopada stara verzija sebe, ili trenutna, ako još uvek nisi započela svoje putovanje?

 

Ja mogu iskreno da kažem, ne. Bila bih okej sa njom, ali da bih bila odusevljena, ne. Bitno je iz razloga da ako nismo zadovoljni sobom I životom koji sada živimo, teško da možemo dalju budućnost da gradimo na osnovu toga. Meni bar nije išlo. Ni sada još uvek nisam dostigla sve što sam želela, ali znam da sam na pravom putu. I to je ono što moja stara verzija nije imala. Nije znala kuda da ide i nije imala dovoljno samopouzdanja bilo šta i da uradi.

 

A šta je doprinelo da se to i promeni, tako je, pogodili ste, rad na sebi. A nakon toga i ono što je sastavni deo celog tog procesa, naravno i ljubav prema sebi. Kada kažem ljubav prema sebi, ne mislim da sebi samo govorim kako sam divna, krasna, samo si ti najlepša i najbolja, ne. To nije “my cup of tea”. 

 

Voleti sebe za mene znači dopustiti sebi ispunjenje svog potencijala. Da bi ispunio svoj potencijal moraš da radiš na sebi, a već znamo koliko to zna da bude teško i nekada i ne toliko prijatno. Radom na sebi postaješ svestan svojih grešaka, ali ih gledaš kao sastavni i nezaobilazni deo puta. Kada radiš na sebi, postaješ bolja osoba. A kada postaneš bolja osoba, bolje služiš sebi i drugima. Kada služiš sebi i drugima život ti je mnogo lepši i kvalitetniji. A kada nam je život lep tu se dešavaju divne stvari. Kada nam se dešavaju divne stvari, srećni smo. A najbitnije da smo srećni, kao što volimo sreću naših voljenih, tako treba i da volimo svoju sreću. Što na kraju nas vraća na početak, da volimo sebe. Sve počinje i završava sa tim. 

 

____________________

 

Ćao dragi čitaocu, moje ime je Sara Krstić.

Imam 23 godine, student sam i pre svega ljudsko biće koje želi da ostvari svoje snove i posluži kao inspiracija drugima. Volim da pišem o svojim strastima, mislima i čudima koje nam nudi ovaj svet u kojem živimo.

Osnivač sam Melanholik bloga. Osnovala sam ga sa misijom da drugima prikažem kako je sve moguće, samo ako to jako želite i spremni ste da radite. Pitate se zašto baš Melanholik? Pa melanholik je moj temperament i uverićete se i sami u to kroz neke od mojih tekstova.

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRETPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Оставите одговор

%d bloggers like this: