NEKI NOVI KLINCI

Činjenica je da je vreme u kome živimo ludo. Gluvo je za mnoge stvari, a na ceni je površnost i prividna sreća sa reklame za koka kolu. Ni sve ovo ne znači da nema pravih stvari i dobrih ljudi.

Ivana će ove godine diplomirati. Iza nje će ostati duga kolona muškaraca, žena i dece koja ostavljaju svoje domove. I šatori kao privremeni smeštaj, šišanje kako bi se sprečila epidemija vaši i nemogućnost da iznajme stan. Nada se da će početi da radi kako bi pomogla svom tati koji već godinama radi dva posla. Najgore je prošlo, a ona je uspela da održi glavu iznad površine vode.

Ana je upisala master studije. Posle skoro cele godine potrage za poslom i rada često i preko dvanaest sati, našla je svoje mesto. Radi u firmi koja obučava odrasle skandinavskim jezicima kako bi bili u mogućnosti da rade u tim zemljama. Kaže da nije idealno, ali za naše (ne)uslove i nije tako loše.

Dušica je pre par dana postala mama. A, prošle godine smo zajedno išle na festival piva s namerom da probamo sva ona koja nismo. Slutite kako se to završilo. Sada se čujemo telefonom uz obavezno protestvovanje u pozadini. Naravno, tu je i dečko sa malim belim psom. Kada kišnog dana pobegnete od knjige pravo na kišu i na pustoj ulici sretnete Tobija kako srećno trči kroz bare, dan ne može da bude toliko loš.

 

Dakle, ne dozvolite da vam društvene norme obeleže život. Neka to za promenu budu ljudi. Ne moraju to biti velika imena, niti oni moraju biti poznati. Ne. Dovoljno je da vas inspirišu. Jer dok god takvi ljudi postoje, društvo će ići napred!

 

 

____________

 

Autor:

Jelena Deljanin

Samo se ljubav,  kašalj i sirotinja ne mogu sakriti. To je rekao neko mnogo pametniji od mene. Ako malo bolje razmislite, videćete da je bio u pravu

 24 total views,  1 views today