Novi Galaxy S21 Ultra okupio legende britanske umetničke scene

Kompanija Samsung Electronics predstavila je galeriju radova legendarnog britanskog fotografa Rankina, u potpunosti snimljenu novim Samsung Galaxy S21 Ultra pametnim telefonom. U saradnji sa britanskom rep umetnicom, pevačicom i tekstopiscem Steflon Don, Samsung i Rankin odali su počast kultnim ženskim muzičarima 80-ih godina prošlog veka, koje su inspirisale današnje muzičke zvezde, iz korena promenile kulturu i otvorile put novoj generaciji vizionara.

 

Kombinujući duh osamdesetih sa moćnom energijom modernih društvenih mreža, Rankin i Steflon Don poigrali su se sa ovom legendarnom erom, kreirajući fotografije i video sadržaje za Instagram i TikTok. Boje, stil i estetika sadržaja potupuno su transformisani uz pomoć sočiva na kameri Samsung Galaxy S21 Ultra telefona. Kao uređaj koji pomera granice onoga što jedan pametni telefon može da uradi, S21 Ultra omogućio je Rankinu i Steflon Don da dostignu novi nivo kreativnosti i izražavanja i podele ga sa publikom na društvenim mrežama. Ovaj tip medija stvorio je novu formu umetnosti, te je čitava jedna generacija korisnika društvenih mreža posvećena stvaranju, deljenju i gledanju sadržaja na svojim mobilnim uređajima, a Rankin se ovim projektim priključio tom rastućem trendu.  

 

 

 

 

 

„Sastavni deo mog kreativnog procesa jeste istraživanje novih tehnika i metoda za stvaranje revolucionarnih sadržaja. Radeći sa Steflon, kompanijom Samsung i Galaxy S21 Ultra telefonom, uspeo sam da probudim u sebi novi vid kreativnosti, pritom ostajući veran sebi i svojoj estetici. Radio sam ono što volim, i to u potpunosti na pametnom telefonu – kreirao, snimao, uređivao sadržaje pogodne za društvene mreže, na način koji je promenio moj rad izvan onoga što sam mislio da je moguće“, izjavio je Rankin i dodao da je veoma ponosan što su imali priliku i da odaju počast inspirativnim legendama 80-ih, koje su u svoje vreme slobodno izražavale svoju individualnost, a danas nastavljaju da motivišu nove generacije. Sa njim se složila i Steflon Don, rekavši da su umetnici iz 80-ih godina prošlog veka utabali put ka uspehu muzičarima poput nje, te da je saradnja sa kompanijom Samsung i Rankinom bila izvanredna prilika da se oda priznanje njihovom sjajnom stilu i energiji. 

 

 

 

Pročitaj i: SAMSUNG PREDSTAVIO GALAXY S21 ULTRA: EPSKO ISKUSTVO PAMETNOG TELEFONA

 

 

Koristeći profesionalnu kameru Galaxy S21 Ultra telefona i njenu 8K Video Snap funkciju, Rankin je sa lakoćom mogao da iz 8K video zapisa „izvuče“ fotografije visoke rezolucije, beležeći svaki živopisni detalj sa snimanja u formi fotografija i video snimaka, kao stvorene za deljenje na društvenim mrežama. Nova Director’s View funkcija omogućila je Rankinu da pregleda i odabere najbolje fotografije, kako bi u potpunosti preneo duh 80-ih, dok Vlogger View pruža mogućnost istovremenog snimanja videa prednjom i zadnjom kamerom, menjanje kadrova i zumiranje do 100 puta uz 100x Space Zoom. 

 

 

 

 

 

 

 

Telefon Galaxy S21 Ultra predstavlja najnovije poglavlje decenijske tradicije Galaxy S serije, koja pruža vrhunsko mobilno iskustvo. S21 serija dolazi u tri modela koji odgovaraju različitim životnim stilovima – Galaxy S21 i S21+ nude najnovije flegšip iskustvo koje će korisnicima pomoći da izvuku maksimum iz svakog trenutka, dok S21 Ultra donosi najsavremeniju tehnologiju onima koji uvek žele da budu jedan korak ispred svih. Uz uređaje poput ovih i moć društvenih mreža, sadašnje i buduće generacije nastaviće da izražavaju svoju individualnost, otkrivajući i osnažujući naraštaje pre i posle njih.

 

Za više informacija o Galaxy S21 telefonima posetite KLIK ili KLIK 

 

O Rankinu

Rankin je britanski fotograf, izdavač i filmski režiser. Njegov portfolio obuhvata sve od portreta do dokumentaraca, a neka od imena sa kojima je radio su bendovi The Rolling Stones i The Queen, Dejvid Bouvi, Kejt Mos, Kendal Džener i mnogi drugi. 

 

 

 

 

Rankin je 1992. godine, zajedno sa Džefersonom Hakom, pokrenuo časopis Dazed & Confused, a među ostalim publikacijama nalaze se i AnOther, AnOther Man, štampano i digitalno izdanje posvećeno modi i popularnoj kulturi Hunger, kao i više od 40 knjiga. Njegovi radovi objavljivani su svuda – od njegovih publikacija, do magazina Elle, Vogue, Esquire, GQ, Rolling Stone i Wonderland, a izlagao je u galerijama širom sveta, uključujući muzej MoMA u Njujorku i Viktorije i Alberta u Londonu. Kao režiser, kreirao je kampanje za Nike, L’Oreal, Dove, Pantene, Diageo, Women’s Aid i Comic Relief, kao i muzičke spotove za Majli Sajrus, Ritu Oru, Kelis… 

 

 

 

 

 

O Steflon Don

Steflon Don, čije pravo ime ime je Stefani Alen, popularna je britanska rep umetnica, pevačica i tekstopisac. Njen uspon na britanskoj rep sceni bio je munjevit, budući da je za kratko dospela u prvih 10 na top listama u Britaniji, kao i na Bilbord listama. Nakon toga, njena karijera je išla samo uzlaznom putanjom. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poreklom sa Jamajke, Stefon je rođena u Birmingemu, da bi se sa četiri godine preselila sa porodicom u Holandiju. U London se vratila kada je napunila 14 godina, kako bi započela svoju muzičku karijeru, radeći sa britanskim rep umetnicima – Bizzle i Sneakbo. Stefonino jamajčansko nasleđe ima jak uticaj na njenu muziku, a može se osetiti i upliv španske, portugalske i afričke kulture. 

 

 

 

 

 

 

Svetsku slavu stekla je 2017. godine, kada se njen debitantski singl „Hurtin Me“ u saradnji sa French Montanom našao u prvih 10 u Britaniji, dostigavši platinumski status. Stefon danas ima fanove širom Sjedinjenih Američkih Država, Južne Amerike i Evrope, sa 2.3 milijardi slušanja na Apple Music platformi, 444 miliona pregleda na Vevo, 1.2 miliona pratilaca na YouTube-u i 2.5 miliona na Instagramu. Sarađivala je sa brojnim svetskim zvezdama, kao što su Drejk, Lil Kim, Skepta, Maraja Keri i Šon Pol. 

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRTPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Оставите одговор

%d bloggers like this: