Početna » Od sada, u robnoj kući IKEA dostupna i održivija, biljna verzija čuvenog hot doga

Od sada, u robnoj kući IKEA dostupna i održivija, biljna verzija čuvenog hot doga

Održivost kao imperativ poslovanja!

by Lips&Heels
0 comment

Za veliki broj nas, idealna poseta IKEA završava se punih ruku, ali i punog stomaka. Pored preukusnih jela u IKEA restoranu, mnogi vole da se počaste i obrocima u IKEA bistrou, među kojima je jedan od najpopularnijih – hot dog.

Već više od 40 godina čuveni IKEA hot dog je omiljeni izbor kupaca. Sada je došlo vreme da klasika dobije i svoju savremenu opciju, pa je od sada u robnoj kući IKEA dostupna i biljna verzija legendarnog IKEA hot doga.

 

Odličnog ukusa i teksture, novi hot dog na biljnoj bazi je poslednji, inovativni dodatak porodici IKEA proizvoda na biljnoj bazi. Ćufte i viršle od povrća su stari članovi ove porodice i veoma su popularni među posetiocima robne kuće IKEA. 

 

„Vizija kompanije IKEA je stvaranje bolje svakodnevice za što veći broj ljudi. Kada je hrana u pitanju, trudimo se da našu viziju ostvarujemo tako što ćemo našim kupcima ponuditi ukusnu, zdraviju i održiviju opciju“, istakao je Dušan Adamov, komercijalni menadžer sektora hrane u kompaniji IKEA Srbija.

 

 

 

IKEA želi da podstakne što veći broj kupaca da bira obroke na biljnoj bazi, i zato novi hot dog nudi po pristupačnoj ceni.

“Mi želimo da obezbedimo našim kupcima više opcija na biljnoj bazi, jer odabir obroka na biljnoj bazi često znači i manji uticaj na životnu sredinu, u poređenju sa hranom koja sadrži životinjske sastojke”, dodaje Dušan.

 

Jedan od izazova tokom kreiranja biljnog hot doga bilo je postizanje teksture slične onoj koju ima klasični hot dog. Naime, kod klasičnog hot doga postoji omotač koji puca kada se hot dog zagrize i to je osećaj koji mnogi vole. Nakon promišljanja i testiranja nekoliko opcija, postignut je osećaj hrskavosti koji klasični hot dog pruža. 

 

Novi biljni hot dog odlikuje se izbalansiranim ukusom i sadrži pirinač, luk, jabuku, so i biber, sa dodatkom arome dima, kako bi imao onaj karakteristični ukus kobasice. 

 

„Hot dog je izuzetno popularan u našem bistrou u robnoj kući i zato mi je veoma drago što porodici proizvoda na biljnoj bazi, dodajemo novu odličnu biljnu alternativu. Na ovaj način možemo da motivišemo nekoga da pravi održivije izbore. Posvetili smo mnogo vremena kreiranju savršenog biljnog hot doga, napravljenog od sertifikovanih sirovina i odličanog ukusa i hrskave teksture, nalik njegovoj originalnoj verziji. Moj savet? Dodajte mu prženi luk. Veoma švedski i veoma ukusno“, rekao je Dušan. 

 

Hot dog na biljnoj bazi dostupan je od 15. novembra 2023. godine u robnoj kući IKEA Srbija.

 

 

 

Loading

About Author

You may also like

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta