Početna » OFORMLJEN ŽIRI NAGRADE TERPSIHORA ZA 2024.

OFORMLJEN ŽIRI NAGRADE TERPSIHORA ZA 2024.

by Lips&Heels
0 comment

Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije, saopštilo je imena tročlanog stručnog žirija, koji će odlučivati o laureatu za prestižnu Nagradu i Specijalnu pohvalu Terpsihora za 2024. godinu iz oblasti umetničke igre (klasičan balet, savremena igra, narodna igra), a koja se tradicionalno dodeljuje svakog 29. aprila na Svetski dan igre u Muzeju narodnog pozorišta u Beogradu, saopštio je predsednik udruženja Aleksandar Ilić.

U sastavu žirija, kao i prethodnih godina, delovaće predstavnici iz sve tri oblasti umetničke igre: Toma Križnar solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu – ovogodišnji laureat Nagrade Terpsihora, Milica Cerović, koreografkinja i Andrija Karaklajić Prvi solista Ansambla narodnih pesama i igara „KOLO“.

 

 

 

 

foto: Belkisa Beka Abdulović

 

 

Nagrada i Specijalna pohvala Terpsihora dodeljuje se u 2024. godini, trinaesti put po redu uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, povodom Svetskog dana igre, internacionalnog praznika koji slavi čitav svet, a koji je ustanovio Međunarodni savet za igru – CID UNESKO 1982. godine, a dosadašnji dobitnici nagrade Terpsihora su Ana Pavlović prvakinja baleta, Jovan Veselinović prvak baleta, Konstantin Kostjukov prvak baleta i koreograf, Đorđe Makarević prvak baleta i koreograf, Mira Nešić pedagog klasičnog baleta, Balet Narodnog pozorišta u Beogradu, Bojana Žegarac Knežević prvakinja baleta, Milan Rus prvak baleta, Igor Pastor prvak balet i koreograf, Olga Olćan Miljević solistkinja baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i Ana Ignjatović Zagorac savremena igračica, članica Bitef Dance kompanije i pedagoškinja savremene igre i Toma Križnat, solista Baleta Narodnog pozorišta.

 

Autorka svih medaljona Terpsihora koji je izrađen od čistog sterlinškog srebra 925, je umetnica Tamara Mladenović koja živi i stvara u Grčkoj.

 

Fotografije žirija za 2024. godinu u prilogu autorke Belkise Beke Abdulovic su slobodne su za objavu.

Loading

About Author

You may also like

Leave a Comment

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00