Početna » Par trikova kako reći ,,NE” na pristojan način

Par trikova kako reći ,,NE“ na pristojan način

by Lips&Heels
0 comment

Ukoliko se osećate loše kada treba da kažete NE, sigurno je da ste tako naučeni, vaspitani i to je u redu. U redu je biti poslušan, ali sa godinama stvari se menjaju. Neophodno je da se zauzmete za sebe. Ne morate biti drski i ne morate odmah reći bukvalno NE. Ono što vam predlažemo je da pročitate u nastavku teksta na koji način možete da se osećate prijatno i u toj situaciji, a da ipak ostanete pri svom stavu i svojim potrebama.

Ponudite alternative

Ova metoda je možda i najbolji način za početnike. Ovu transformaciju shvatite kao vežbu, trening koji zahteva određeni period i vaše zalaganje. Počnite sa alternativama. Jednostavno ponudite neka svoja rešenja, mogućnosti, pa možda i upali na prvu.

 

 

Objasnite svoje razloge

Ukoliko vam je prijatnije tako, objasnite svoje razloge. Pravdanje nije nešto što je neophodno i niste dužni da to radite, ali ukoliko vam to u početku odgovara, služite se i ovom metodom. Ovo će pomoći drugoj osobi da razume vašu odluku.

 

Izvinite se

Svakako lepše i kulturnije zvuči ukoliko izgovorite i IZVINI u rečenici. To će ublažiti situaciju i neće biti prostora za dalju diskusiju.

 

Budite zahvalni

Možete izgovoriti i : ,,Hvala na razumevanju“. Ukolko i pored toga osetite tenziju u komunikaciji, preispitajte se sa kim imate posla. Razumevanje je važno u svakom odnosu.

 

Dajte sebi vremena

 

Nemojte žuriti da kažete DA ili NE. Odvojite malo vremena da razmislite o tome pre nego što odgovorite.

Veoma je važno da ne prelazite granice koje vam ne prijaju. Potrudite se da akcenat bude na vašim emocijama pre svega. Neki ljudi su skloni da manipulišu, naučeni su da prelaze granice i da vam nametnu osećaj krivice. Niste dužni da ispunjavate tuđe želje, očekivanja i da rešavate tuđe probleme u momentima kada prvo vi niste okej. Dajte sebi vremena da nađete način koji vam je najprijatnijii kako bi ovo uvežbali. Rezultati su fascinantni jer je u svakom odnosu iskrenost na prvom mestu.

Loading

About Author

You may also like

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta