,,Pepeljuga“ uživo iz Njujorka u Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopu

Nastavljajući dragocenu prazničnu tradiciju, Met nam predstavlja skraćenu  produkciju ,,Pepeljuge“ na engleskom jeziku za publiku svih uzrasta u prenosu uživo, u subotu, 1.  januara od 18:55 časova na velikom platnu Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopa. Ulaznice su  u prodaji na blagajni bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS. 

Pepeljuga je ćerka seoskog plemića Pandolfa. Nakon što se on oženio, njena maćeha, nadmena madam De  la Altjer i njene dve ćerke Noemi i Dorotea, počinju da je maltretiraju i zapravo ona tada dobija nadimak  Pepeljuga. Ipak, dobra vila, Pepeljugina kuma uspeva da joj pomogne da se spremi i ode na dvor na bal.  Ona tamo upoznaje princa koji se zaljubljuje u nju, ali posle ponoći čarolija nestaje. 

 

 

Bajkovita adaptacija Masneove Pepeljuge, Lorana Pelija predstavlja se potpuno novim engleskim  prevodom u skraćenoj verziji sa mecosporanom Izabel Leonard kao princezom. Maestro Emanuel Vijom  diriguje odličnim ansamblom u kome su mesosopran Emili D’ andželo u ulozi šarmantnog Pepeljuginog  princa, sopran Džesika Prat kao njena vilinska kuma i mecosopran Stefani Blit i bas bariton Lioran Nauri  kao njeni čuvari. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žil Masne je „Pepeljugu“ komponovao davne 1899. godine i već prvo izvođenje ove opere u Parizu, pune  humora i duha, donelo mu je veliku slavu. Raskošna produkcija, kao i muzički kvalitet su učinili da  Pepeljuga odmah postigne veliki uspeh. Izvedena je samo u prvoj godini 50 puta. Ovo šarmantno delo  pokorilo je i inače ciničnu kritiku koja nije bila uvek naklonjena Masneu. U prvih 15 godina Pepeljuga je  često postavljana sa ove strane Atlantika, a tokom 20. veka nije nikada nestala sa repertoara, te su česte  obnove ovog dela, posebno u Francuskoj. 

 

Isečak iz opere:

 

 

 

 

Pojedinačna cena ulaznice iznosi 1.500 dinara, a za kupovinu četiri i više izvođenja iznosi 1.300 dinara. Ulaznice su u prodaji  na blagajni Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS. 

 

 

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRETPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Оставите одговор

%d bloggers like this: