Početna » Pet efektnih načina kako da iskoristite kafu u nezi kože, kose i stopala

Pet efektnih načina kako da iskoristite kafu u nezi kože, kose i stopala

by Lips&Heels
2 comments
Već znamo da je kafa neizostavni deo naše jutarnje rutine, ali ne samo da je omiljeni napitak za buđenje, nego i važan sastojak za uobičajene beauty rituale. Bilo da je u zrnu ili mlevena, kafa ima važnu ulogu i u nezi kose, lica, stopala, pa čak i u tretiranju celulita. Ako se pitate kako, iz beogradske pržonice kafe “Moja tašta ne pije svašta” stižu nam recepti.

 

 

 

 

 

 

 

NATEČENE OČI
Ako ste se probudili s natečenim očima i sa podočnjacima, kafa vam može pomoći. Naime, nakon što ste popili svoju prvu jutarnju kafu, talog stavite na predeo oko očiju. Posle 20 minuta vaši podočnjaci će biti znatno manji, a otoci će nestati.
SMANJENJE CELULITA
Piling koji u sebi sadrži granulat kafe efikasno će delovati na celulit. Osim što uz takav scrub radite masažu, ujedno vršite i eksfoliaciju, te samim tim pospešujete protok krvi i zatežete kožu.
JAČANJE PIGMENTA SMEĐE BOJE KOSE
Mešanje nekoliko zrna ili nekoliko kašičica mlevene kafe sa vašim omiljenim regeneratorom pomoći će vam da naglasite vašu smeđu boju kose. Jedini trik je da pustite da regenerator sa kafom bude na vašoj kosi 5 minuta, a zatim ga isperete i već nakon sušenja ćete primetiti posebne smeđe pramenove.
MASKA ZA LICE
Uz masku za lice koja sadrži kafu postići ćete svež i odmoran izgled lica. Svoju masku ćete napraviti tako što ćete pomešati dve kašičice jogurta sa jednom kašičicom kafe, a zatim je nanesite na čisto lice, na 15 minuta.
NEGA ZA VAŠA STOPALA
Zadebljala i koža gruba na dodir motiviše nas na kreiranje rutine koja će zagladiti naša stopala i učiniti ih mekanim. U tome nam takođe može pomoći kafa tako što ćete pomešati jednu šoljicu kokosovog ulja sa pola šoljice kafe i ekstraktom od vanile.
Pomešajte sve sastojke i ostavite sa strane. Vaša stopala natopite u toploj vodi 10 minuta, a zatim na njih nanesite kružnim pokretima scrub koji ste napravili.
*Priča koja se krije iza brenda ‘Moja tašta ne pije svašta’, počela je pre pune dve decenije. Koncept ove pržionice čije vrhunske mikseve kafa možete pronaći na jedanest beogradskih lokacija takav je da sami tražite svoj miks, birajući među onim najboljim. U sopstvenoj pržionici, u strogo kontrolisanim uslovima, manuelnim postupkom, svakog dana prži se domaća kafa. Nakon toga, na vama je samo da odaberete svoj miks koji se pred vama, u samoj radnji, melje i pakuje i tako na pravi način započnete ritual uživanja u vašoj šoljici kafe.

Loading

About Author

You may also like

Comments are closed.

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta