Početna » Pijanista Aleksej Sokolov premijerno u Beogradu sa svojim autorskim projektom “Piano Solely”

Pijanista Aleksej Sokolov premijerno u Beogradu sa svojim autorskim projektom “Piano Solely”

Predstavljanje muzičkog projekta: petak, 19. Jul u 19 časova Galerija Štab, Bul.Vudroa Vilsona 14, ulaz 2, Beograd

by Lips&Heels
0 comment

Predstavljanje projekta i istoimenog debitantskog albuma pod nazivom „Piano Solely“, ruskog pijaniste i kompozitora Alekseja Sokolova, biće održano u petak 19.jula 2024. sa početkom u 19 časova, u beogradskoj Galeriji Štab.

„Piano Solely“ je muzički projekat koji kombinuje elemente minimalizma, neoklasicizma, kao i remek dela klavirske muzike u zanimljivim aranžmanima. Na ovaj način pijanista Sokolov stavlja fokus na nežni zvuk, lepotu i atmosferi topline koju stvara klavir.

 

 

 

 

Mladi kompozitor na svom debitantskom albumu objavio je šest solo kompozicija za klavir. Svaka od njih odiše vrhunskim melodijama koje nas vode na putovanje kroz jedinstven, emocionalni pejzaž. Prožete toplinom, prkosom, melanholijom, uskovitlanim arpeđiima, kohezivna i zadivljujuća dela, savršena za one koji traže promišljeno i emocionalno rezonantno muzičko iskustvo.

Aleksej Sokolov, diplomac Ruske muzičke akademije Gnesini iz Moskve i Muzičkog koledža Berkli iz Bostona, za svoj album kaže: „Posle mnogo godina rada kao pijanista, odlučio sam da se okušam kao kompozitor. I, kako i priliči umetniku početniku, počeo sam sa skicama. Ovaj album je samo proba pera. Zaista se nadam da ću u budućnosti moći da stvaram velike živopisne slike.“

Iako su kompozicije napisane samo za klavir, Aleksej ih tokom živih nastupa uvek izvodi u verzijama koje su proširene i dinamičnije. Stoga će mu podršku u izvođenju kompozicija biti, Gudački kvartet Meraki i Kamil Egelev na klavinovi. 

Predstavljanje projekta „Piano Solely“

Pijanista i kompozitor Aleksej Sokolov

19.jul 2024. u 19h, Galerija Štab, Bul.Vudroa Vilsona 14, ulaz 2, Beograd

Album je objavljen u maju ove godine u saradnji sa američkom izdavačkom kućom ONErpm, a na sledećim linkovima ga možete poslušati:

 

Website: https://pianosolely.com/

YouTube: https://m.youtube.com/watch?v=9D5oYD7wOYM

Spotify: https://open.spotify.com/artist/2gb7SBkYm281heRK0Pyunr? si=PQuF7dIZSi20K8dUyiQN5g

Music Apple: https://music.apple.com/kz/album/piano-solely-ep/1746672759

Instagram: https://www.instagram.com/piano_solely/

Loading

About Author

You may also like

Leave a Comment

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta