Početna » Povodom 20 godina DUBIOZA KOLEKTIV donosi svoje kultne albume „Firma Ilegal“ i „5 do 12“ po prvi put na vinilu!

Povodom 20 godina DUBIOZA KOLEKTIV donosi svoje kultne albume „Firma Ilegal“ i „5 do 12“ po prvi put na vinilu!

by Lips&Heels
0 comment

U veselom proslavljanju 20 godina rada Dubioza Kolektiva, po prvi put će predstaviti svoja dva prekretnička albuma na vinilu! Od danas u prodaji će se, u izdanju Menarta, naći dva kultna izdanja koja su pokrenula Dubiozinu lavinu – „Firma Ilegal“ i „5 do 12“!

„’Firma ilegal i 5 do 12 su prvi albumi koje smo izdali na našem jeziku. Ako volite Dubioza Kolektiv, a niste fejzbukaš, instagramdžija, tiktoker, youtuber, spotifajdžija niti dizeraš, nego ste nekim slučajem gramofondžija, našiljite svoje gramofonske iglice, jer su prva dva vinila odštampana, a ostali stižu, uskoro“ – izjavila je Dubioza povodom svojih prvih vinilnih izdanja.

 

Dubioza Kolektiv – Blam“

 

 

„Firma Ilegal“, hronološki gledano, treći je studijski Dubiozin album, originalno objavljen 2008. godine. Od ukupno 8 pesama, izdvojili su se singlovi „Svi u štrajk“ i „Šuti i trpi“, a kao gosti u dve prilike pridružili su im se Frenkie (u pesmi „Dosta“) i Gino Banana iz Kultur Shocka (u pesmi „Stav). Najveći hitovi ipak sa ovog albuma, su pesme koje su vremenom postali klasici – „Blam“ i „Vlast i policija“.

 

Dubioza Kolektiv – „Kokuz“

 

Svega dve godine kasnije, otkucalo je „5 do 12“, i u tom trenu Dubioza je bila na putu da postane najveći nezavisni bend regije. Da tamo i stigne, pobrinule su se pesme koje spadaju među najpopularnije regionalne singlove – „Vidi, vidi, vidi“ (gde se kao gost pridružio Saša Lošić), „Kokuz“ i, naravno, „Walter“. Ovaj album direktno je lansirao grupu u headline slotove najvećih pozornica regije i pokrenuo internacionalnu karijeru kakvu nije imao niti jedan izvođač s ovih prostora.

 

 

 

 

Oba izdanja, kao i uostalom celokupna njihova diskografija, dostupni su za besplatan download na službenoj web stranici benda. Tada su, u vrijeme objava istih, upravo to bili prekretnički diskografski potezi koji su osigurali da fanovi najbrže dođu do Dubiozine muzike.

 

 

 

„Firma Ilegal“ i „5 do 12“ dostupni su za prodaju preko Menartovog web shopa

Loading

About Author

You may also like

Leave a Comment

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00