Priča o najvećem boemu nekadašnje Jugoslavije na velikom platnu od ovog četvrtka

Životnu priču velikana narodne muzike, Tome Zdravkovića, prikazanu u biografskom filmu ,,Toma“ Dragana Bjelogrlića gledamo od četvrtka, 16. septembra u Cineplexx bioskopima širom zemlje, a ulaznice su uveliko u prodaji na blagajni bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS.

 

 

,,Toma” je biografski film o čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenjevicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

 

Boemska atmosfera uz pesme Tome Zdravkovića očekuje vas u svim Cineplexx bioskopima ovog četvrtka od 20 časova, na Boemskoj večeri. Kako bi ovo posebno veče bilo upamćeno na pravi način, restoran ,,Tri šešira” je pripremio poklone odabranim posetiocima u svim beogradskim Cineplexx bioskopima, dok sve posetioce događaja u Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopu očekuje posebno iznenađenje. Restoran ,,Biblioteka kod Milutina” će nagraditi najsrećnije gledaoce u Cineplexx Kragujevac Plaza bioskopu, a u Cineplexx Niš bioskopu kafana ,,Mrak”.

 

Milan Marić uspeo je da tugom u očima i šarmom donese sve ono što je za kafanskim stolom napisao i otpevao Toma Zdravković, a sjajna Tamara Dragičević maestralno je iznela ulogu Silvane Armenulić. U filmu se pojavljuju i Andrija Kuzmanović u ulozi Tominog menadžera, Petar Benčina u ulozi doktora, Paulina Manov u ulozi doktorove žene Ljiljane, Milena Radulović u ulozi Nade, Sanja Marković u ulozi poslednje Tomine žene i drugi. Režiju potpisuje Dragan Bjelogrlić, scenario Zoran Lisinac, Nikola Pejaković i Maja Todorović,  a muziku za film je radio Željko Joksimović.

 

 

 

 

Ne propustite priču o usponu i kraju najvećeg jugoslovenskog boema Tome Zdravkovića na velikom platnu Cineplexx bioskopa širom Srbije od 16. septembra. Ulaznice su u prodaji.

 

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRETPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Оставите одговор

%d bloggers like this: