Radovi Vladimira Miljkovića dokumentuju umetnikova lična iskustva

Izložba „Sva blaga, sve lepote umetnika Vladimira Miljkovića biće otvorena u petak, 25. novembra u 19 časova u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije. 

Posetioci će imati priliku da vide radove koji su nastali u poslednje tri godine i da se upoznaju sa umetnikovim specifičnim likovnim jezikom. Na slikama su prisutne ljudske i životinjske figure i nejasna lica smeštena u neobičnu scenografiju upečatljivih boja. Prema Miljkovićevim rečima, njegovo stvaralaštvo vezano je za težnju da dokumentuje sopstvena iskustva, ali i emocije koje ih prate.

 

 

„Želja da preoblikujem stvarnost onako kako je doživljavam čini da moje figure poprimaju amorfne forme ambijenta i time grade celinu koja ima za cilj da posmatrača podstakne na dijalog i da ga ’uplete’ u unutrašnji svet koji vidimo onda kada osećamo, kada emocije oblikuju mišljenje“, kaže umetnik.

 

 

 

Vladimir Miljković rođen je 1994. godine u Šapcu. Osnovne akademske studije završio je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, dok je master i doktorske akademske studije završio na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Kao stipendista Erazmus + programa doktorirao je na Jan Matejko Art Academy Krakow u Poljskoj. 

 

 

Radovi Vladimira Miljkovića biće predstavljeni u okviru izložbe „Sva blaga, sve lepote“, koju organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW, čime Belgrade Waterfront još jednom potvrđuje status destinacije koja beogradskoj publici donosi autentične kulturne manifestacije. 

 

 

 

Izložba će biti otvorena do 6. decembra 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz je slobodan.

 38 total views,  2 views today