#SAVEYOURSKIN: BREND LA ROCHE-POSAY PODIŽE SVEST O JEDNOM OD KLJUČNIH PITANJA JAVNOG ZDRAVLJA – ZNAČAJ ZAŠTITE OD SUNCA

Sunce nam može biti i najbolji prijatelj i najgori neprijatelj. Najnovija dermatološka saznanja pokazuju da utiče na našu kožu tokom cele godine i da može izazvati prevremeno starenje kože, pigmentacije i oštećenje DNK. Brend La Roche-Posay podiže svest o optimalnoj zaštiti od sunca i pruža efikasna rešenja za svaki tip kože.

Vodeći dermokozmetički brend preporučen od strane dermatologa širom sveta, La Roche-Posay, organizovao je veliki internacionalni online događaj posvećen zaštiti od sunca koji je okupio brojne svetske stručnjake.  Tim povodom, kao pravi aktivisti za zdravlje kože i pioniri kada je reč o zaštiti od sunca, već 27 godina sa prestižnom Anthelios  linijom proizvoda pružaju svakoj koži optimalnu zaštitu. Ovoga puta, idu korak dalje, te  postavljajući tri ključna cilja: podizanje svesti o svim efektima sunčevog zračenja na koži, pružanje najnovijih dermatoloških znanja i rešenja koja pomažu ljudima da se bolje zaštite i spreče rak kože.

 

Zajedno sa vodećim svetskim dermatolozima i stručnjacima, Brend je otkrio nove publikacije o fotozaštiti, koje pokazuju da je neophodno da zaštita od sunca bude prilagođena svakom fototipu kože, kao i problemu poput akni, ekcema, alergije ili osetljive kože. 

 

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE I PODELITE O ZAŠTITI OD SUNCA:

Iako sunce ima svoje dobre strane, ipak, one može izazvati brojne problem sa kožom, te je u današnje vreme neophodno podići svest o uticaju sunčevog zračenja, ali i objasniti sve njegove uticaje:

95% UV zraka koji dopiru do Zemlje su UVA, za razliku od UVB koji su odgovorni za opekotine, UVA zraci su odgovorni za starenje kože, hiperpigmentaciju i oštećenje DNK

365 dana u godini UVA zraci su prisutni tokom cele godine i mogu da prolaze kroz oblake i prozore

80% znakova starenja (pigmentacija i bore) nastaju usled izlaganja UV zračenju

5 ili više slučajeva plikova od opekotina od sunca nastaju tokom detinjstva i adolescencije čime se za 80% pospešuje rizik od nastanka raka kože

50% više slučajeva melanoma, najsmrtonosnijeg oblika karcinoma, tokom poslednje decenije 

99% melanoma su izlečivi ukoliko se otkriju na vreme

 

 

ANTHELIOS LINIJA – ZAŠTITA ZA KOŽU KAO NIKAD DO SADA

 

Čuvena Anthelios linija je prvi, vodeći dermokozmetički asortiman za sunčanje širom sveta, koji preporučuje preko 60 000 dermatologa. Nudi inovativne teksture i efikasne formule za sve tipove kože i koje su bezbedne za našu kožu, ali i planetu. Izdvajamo tri must have proizvoda ovog leta:

#1 INVISIBLE FLUID – MOĆ NETLOCK TEHNOLOGIJE

Iako su brojke i dalje niske, sve više ljudi je svesno negativnog uticaja svakodnevnog izlaganja suncu na koži i želi da koristi dnevnu zaštitu od sunca. Zahvaljujući inovativnoj Netlock tehnologiji, Anthelios Invisible Fluid SPF50+ pruža kombinaciju ultra visoke UV zaštite i teksture koja je izuzetno lagana, vodootporna, otporna na znojenje i pesak. Savršen je za svakodnevnu upotrebu, pa čak i kada je UV zračenje visoko, a dodatno je pogodan za sve tipove kože.

 

 

 

 

 

 

 

#2 AGE CORRECT – ZAŠTITA OD SUNCA I NEGA U JEDNOM 

Da bi zaštitio našu kožu, brend La Roche-Posay pomera granice i predstavlja inovaciju za zaštitu od sunca – Anthelios Age-Correct SPF 50, kompleks koji deluje protiv UVA i UVB zračenja i efikasno ublažava znakove starenja nakon samo četiri nedelje. U pitanju je dnevna anti-aging fotozaštita sa efikasnim sastojcima kao što su hijaluronska i LHA kiselina, PHE-resorcinol, niacinamid, glicerin i termalna izvorska voda La Roche-Posay. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#3 ECO-OSVEŠĆEN – POGODAN ZA VAŠU KOŽU I ZA PLANETU

 

Pokrenut kao pilot u Francuskoj prošlog leta, novi ekološki-osvešćen Anthelios ekološki odgovoran hidratantni losion SPF50+ i Anthelios ekološki odgovoran hidratantni losion SPF30 sa minimalnim brojem sastojaka pruža visoku efikasnost, a prikladan je i za osetljivu kožu  kožu sklonu reakcijama na izloženost suncu,  konačno je lansiran na globalnom nivou. Koristeći najnoviju tehnologiju zaštite od sunca, ovo je ujedno i prva kartonska tuba koja sadrži 45 odsto manje plastike u poređenju sa prosečnom plastičnom tubom. Sa ciljem da podihne svest o ekologiji, Brend ima u planu da do 2025. godine smanji upotrebu plastike za 70 odsto, a do 2030. godine čak za 100 odsto.

 

Pozivamo vas da se pridružite svetskom #LaRochePosay pokretu na društvenim mrežama pod nazivom #SAVEYOURSKIN i da na svoj način doprinesete širenju svesti o jednoj od najvažnijih tema današnjice, te da pažljivim odabirom zaštite od sunca, ali i odgovornim sunčanjem pokažete da boravak na otvorenom u svako doba godine može biti pravo bezbrižno uživanje. Zaštite sebe i one koje volite!

 

Za više informacija o proizvodima Anthelios Invisible Fluid, Anthelios Age-Correct i Anthelios Eco Milk posetite zvanični sajt brenda La Roche-Posay.

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRETPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Оставите одговор

%d bloggers like this: