Početna » Sutra počinje Šesti međunarodni kongres “Održiva arhitektura – energetska efikasnost”

Sutra počinje Šesti međunarodni kongres “Održiva arhitektura – energetska efikasnost”

by Lips&Heels
1 comment

Šesti međunarodni kongres “Održiva arhitektura – energetska efikasnost” , koji se održava u Beogradu od od 6. do 8. oktobra, biće svečano otvoren u petak, 6. oktobra u 19 sati u Jugoslovenskoj kinoteci.

Na svečanom otvaranju biće uručene i nagrade najboljim projektima pristiglim na međunarodni arhitektonski konkurs Mikro eko kuća 2023 za mlade arhitekte, dizajnere i pejzažne arhitekte do 30 godina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Kongres “Održiva arhitektura – energetska efikasnost” obuhvatiće predavanja najpoznatijih svetskih arhitekata, specijalnu izložbu sponzora, radionice namenjene arhitektima, studentima, doktorantima i stručnjacima.

 

 

 

 

Kongres će pokrenuti značajne teme sa fokusom na održivi, ekološki i energetski efikasan pristup u arhitekturi uz upotrebu obnovljivih izvora energije, odgovarajućih materijala, savremenih tehnologija i sistema građenja. 

 

Predavači na Kongresu su: Amrita Mahindroo (Engleska), Marshall Blecher (Danska), Eva Vaništa Lazarević (Srbija), Neno Kezić (Hrvatska), Natasha Deliyianni & Yiorgos Spiridonos (Grčka), Dominik Philipp (Austrija), Saša Čvoro (Republika Srpska), Mabel Miranda (Peru), Henrique Marques & Rui Dinis (Portugalija) i Stefano Pujatti (Italija).

 

Predavači, autoriteti u ovim oblastima u svetskim okvirima, kroz recentne projekte i studije približiće domaćoj javnosti svetske savremene tokove u arhitekturi, dizajnu i vizuelnim umetnostima uopšte, kroz odgovarajući održivi i ekološki pristup stvaralačkim procesima i novim metodama u arhitektonskom projektovanju i dizajnu, uz upotrebu obnovljivih izvora energije, čistih i energetski efikasnih, zelenih tehnologija, nezagađujućih i recikliranih materijala. 

 

Na izložbi sponzora imaćemo priliku da vidimo nove tehnologije, proizvode i materijale koji se primenjuju u ekološkoj, održivoj i energetski efikasnoj arhitekturi.

 

Radionice umetničke arhitektonske fotografije enterijera, eksterijera i portreta, za mlade arhitekte, doktorante i studente, održaće umetnički fotografi Rade Kovač i Ljubiša Tešić 7. i 8. oktobra 2023.

 

Kongres organizuju Udruženje EKOKULT+ i Magazin za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA, u saradnji sa Arhitektonskim fakultetima Univerziteta u Beogradu, Zagrebu, Podgorici i Banja Luci. Realizaciju Kongresa sufinansira Ministarstvo kulture Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

 

Loading

About Author

You may also like

1 comment

Dodeljene nagrade mladim arhitektama | Lepota i zdravlje 13.10.2023 - 10:41

[…] međunarodni kongres “Održiva arhitektura – Energetska efikasnost” koji je trajao od 6. do 8. oktobra, završen je juče u zgradi Jugoslovenske kinoteke u […]

Comments are closed.

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta