Foto: Dragan Kolombo

SVEČANO OTVOREN DESETI PLESNI FESTIVAL U ŠIBENIKU

Na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku sinoć je otvoreno deseto izdanje Šibenik Dance Festivala predstavom Plamteća vode u koreografiji Andonisa Foniadakisa u izvođenju Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Ivan pl. Zajc iz Rijeke.

Medijima su se obratili direktorka Plesnog festivala u Šibeniku Zorana Mihelčić, župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić, direktorka Tvrđave kulture Šibenik Gorana Barišić Bačelić, direktorka Baleta HNK Ivan pl. Zajc Maša Kolar i Aleksandar Ilić osnivač Instituta za umetničku igru i direktor Kulturnog centra Beograda.

 

Deseti Šibenik Dance Festival, vođen motom Ples pomiče granice, donosi sedam predstava u službenom programu i šest revijalnih. Uz plesne umetnike iz Hrvatske, festival će ove godine ugostiti produkcije iz Mađarske i Srbije.

 

Na ovogodišnjem festivalu iz Srbije će se predstaviti koreografkinja Isidora Stanišić s predstavom Afterlife Party with Evergreen Eve i mlada koreografkinja i studentkinja Instituta za umetničku igru Sandra Milošević s predstavom Deo mene i ja.

 

„Šibenik Dance Festival jedini je festival u Hrvatskoj koji je ove godine ugostio od publike fantastično prihvaćenu Plamteću vodu. Ovaj festival nije rezerviran samo za samostalne predstave plesnih umjetnika i male formacije, nego ugošćuje i velike trupe. Za to treba imati i mogućnosti i hrabrosti“, navela je Maša Kolar, direktorka Baleta HNK Ivana pl. Zajca.

 

 „Šibenik je postao ne samo nezaobilazno mesto na europskoj karti suvremenog plesa, nego i onoj svetskoj. Iza toga stoji ogroman trud i rad. Reč je o jedinstvenom festivalu koji privlači veliku pažnju plesnih umetnika i publike, te tako decentralizuje umetničku igru“, rekao je Aleksandar Ilić koreograf i direktor Kulturnog centra Beograd.

 

Zorana Mihelčić, umetnička direktorica ŠDF-a, ponosna je što festival ugošćuje etablirane plesne umetnike, ali i otvara prostor za nastupe mladih. Upravo su oni snažno osetili ograničenja koja je donela pandemija novog koronavirusa, a ples ih ohtrabruje i podstiče na oslobađanje i razvoj.

 

Festival će trajati do petka 23. jula a zatvoriće ga Zagrebački plesni centar s predstavom Body Shots.

 

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRETPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Оставите одговор

%d bloggers like this: