Početna » Svetski dan prodavnica ploča 20. aprila u Čumićevom sokačetu

Svetski dan prodavnica ploča 20. aprila u Čumićevom sokačetu

Ekskluzivna izdanja, berza ploča i beogradski DJ-evi na velikoj žurici posvećenoj vinilima

by Lips&Heels
0 comment

Svetski dan prodavnica ploča (Record Store Day) biće održan u subotu, 20. aprila u Čumićevom sokačetu u organizaciji izdavačke kuće Mascom i Paralel – Beogradskog festivala subkulture. 

 

Program koji će se održati u centralnom delu Čumićevog sokačeta je besplatan, počinje u 11 časova i traje do večernjih sati. 

Za ovogodišnje izdanje organizatori događaja pripremili su veliku berzu ploča i specijalni deo u kome će gosti biti beogradski DJ-evi. Ekskluzivitet događaja predstavljaju i specijalna Record Store Day izdanja na vinilu koja izlaze upravo ovog dana.

Record Store Day (RSD) širom sveta se obeležava svake treće subote u aprilu. U pitanju je svojevrstan praznik muzike kada se u svetskim metropolama organizuju koncerti, susreti sa umetnicima, organizuju se berze ploča. Oficijalni organizatori događaja prepoznali su Mascom kao strateškog partnera iz Srbije pa se tako ovaj događaj osmi put organizuje pod vedrim nebom ispred MASCOMSTORE radnje popularnog Čumića. 

Mascom je za RSD spremio i specijalne akcijske cene u MASCOMSTORE radnjama (Čumić, Galerija i Ušće) kao i na mascom.rs koje će važiti za sva, osim RSD 2024. izdanja i ona koja su već sniženih cena.

Albumi koji će biti objavljeni su, između ostalih, Fleetwood Mac (Rumours), Ramones (The 1975 Sire Demos (Demos)), Lost In Translation (Soundtrack), Talking Heads (Live On Tour), The Doors (Live at Konserthuset, Stockholm, 1968), The Notorious B.I.G. (Ready To Die: The Instrumentals), The Sisters of Mercy (Body and Soul/Walk Away), Morrissey & Siouxsie, (Interlude), Morcheeba (B-Sides & Beats), AIR (Kelly Watch the Stars) i mnoga druga.  

Beogradski DJ-evi puštaće svoju omiljenu muziku, a najavljeni su DJ Peppe, Matchstick Dolly – Boba, Marjan Terzić – Captain Terza, Nikola (TV Bastilja) i Anđelka, Mark Wee, Miss Millie, DJ Lale (Happy People), Đole Stajkić, DJ Munja, From the Heart, Sara Janković (Elite Party), qu’est-ce que c’est?, Jutro, Oblakoderke, All Stars…

Na velikoj berzi ploča na otvorenom učestvuju kolekcionari iz cele Srbije, sa svojim najboljim i raritetnim izdanjima.

Više informacija o događaju i posebnim Record Store Day izdanjima može se pronaći na sajtu  Mascom.rs i društvenim mrežama organizatora događaja.

Loading

About Author

You may also like

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta