Početna » SZO i Viber u borbi za zdravlje žena u Srbiji

SZO i Viber u borbi za zdravlje žena u Srbiji

by Lips&Heels
3 comments

 Rakuten Viber, globalni lider za razmenu poruka između platformi i glasovnu komunikaciju, zajedno sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO) lansirao je Čet bot za žensko zdravlje, koji je sada dostupan i na srpskom.

Cilj kampanje je podizanje svesti o prevenciji raka dojke i usmeravanja pažnje na druge zdravstvene teme žena, uključujući menstruaciju, ali i nasilje u porodici. Zahvaljujući novoj integraciji čet bota, u vreme kada svet obeležava Međunarodni mesec svesti o raku grlića materice, čet bot je sada dostupan i na srpskom jeziku, što olakšava ženama da se edukuju o svom zdravlju. Od svog globalnog lansiranja, čet bot je došao do skoro milion jedinstvenih korisnika – od kojih 90% aktivno razmenjuje poruke sa njim, što čini oko 10 miliona već poslatih poruka.

 

Kada se korisnik Vibera prijavi na čet bot SZO za zdravlje žena dobiće poruku dobrodošlice, a potom će moći da odabere temu o kojoj želi da dobije više informacija – rak grlića materice ili rak dojke. Korisnik može da klikne na dugmad za savete i informacije o rizicima, simptomima, lečenju i prevenciji bolesti.

 

Zajednički trud doneo je i nove zabavne Viber stikere, sa snažnim i pozitivnim sloganima usmerenim ka ženama.

 

Ova inicijativa Vibera i SZO ukratko donosi:

  • Zdravstvene informacije udaljene na jedan klik: Pritisnite dugme da bi odmah dobili korisne i proverene informacije od čet bota
  • Odabir jezika po želji: Veliki izbor različitih jezika, za što širi globalni doseg
  • Živopisne stikere sa motivacionim citatima: Zabavni stikeri sa sloganima i pozitivnim porukama omogućavaju korisnicima da pokažu svoju podršku ženskim pitanjima.

 

Uzbuđeni smo što smo se pridružili SZO na ovom veoma važnom projektu podrške zdravlju žena,” kaže Petja Kamburova, globalni menadžer za razvoj poslovanja u Rakuten Viberu i dodaje: “Postoje delovi sveta u kojima se žene i devojke obeshrabruju da otvoreno govore o zdravstvenim problemima kao što su rak grlića materice ili dojke, menstruacija i reproduktivno zdravlje. Drago nam je što možemo pomoći da se ove žene povežu sa informacijama koje su im potrebne na simultani i brz način i da ih podržimo pozitivnim porukama.”

 

 

Javno obrazovanje je među najznačajnijim intervencijama koje možemo da primenimo da bismo postigli bolje rezultate kod nezaraznih bolesti i zdravlja žena,” kaže dr Bente Mikelsen, direktorka za nezarazne bolesti Svetske zdravstvene organizacije i zaključuje:

“Znanje spasava živote!”

 

Link za čet bot https://chats.viber.com/whowomen

Link za stikere https://stickers.viber.com/pages/whowomenrs

 

Loading

About Author

You may also like

Leave a Comment

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00