TIMBERLAND U RITMU PRIRODE

Fashion Company tim zamenio je prošle nedelje svoja radna mesta za volonterski rad u okviru eko-akcije Earth Keepers američkog brenda Timberland.

Zaposleni su udružili snage sa Ekostar Pak-om, JKP Zelenilo Beograd i influenserima Milanom Vučićevićem (poznatijim kao Nichim izazvan) i Teodorom Miljković, kako bi očistili zelene površine u novobeogradskom Bloku 22 i učinili ih lepšim za stanovnike tog kraja.

Tokom čišćenja prikupljeno je više od devedeset džakova smeća, a najveći deo činio je otpad koji se zadržava u prirodi i do hiljadu godina, kao što su plastične kese, limenke i staklene flaše.

 

Ova volonterska akcija predstavlja nastavak aktivnosti koje se sprovode u okviru Timberlandove globane kampanje Nature Needs Heroes. Kompanija je do sada reciklirala više od 310 miliona plastičnih flaša i posadila preko deset miliona sadnica zajedno sa zaposlenima, kupcima i dobavljačima.

 

Vodeći globalni outdoor lifestyle brend ujedno je i jedan od lidera održivog poslovanja. U proizvodnji koristi reciklirane, organske i obnovljive materijale, uključujući recikliranu kožu, ReBOTL tkaninu izrađenu od recikliranih flaša, 100% PET pertle i đonove od prirodne gume.

 

Timberland će nastojati da do 2030. godine svojim poslovanjem ostvari pozitivni uticaj na životnu sredinu – tako što će prirodi vraćati više nego što od nje uzima.

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRETPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Оставите одговор

%d bloggers like this: